Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Samenwerking

Healthy University Leiden werkt nauw samen met Nederlandse Healthy Universities en hogescholen, als ook in internationaal verband.

Healthy Universities

De Universiteit en het LUMC hebben zich in 2018 aangesloten bij het internationale Healthy Universities-netwerk. Dit netwerk ondersteunt zijn leden bij het ontwikkelen en implementeren van een universiteitsbrede benadering van gezondheid, welzijn en duurzaamheid.

Het streeft naar een sterke beweging van universiteiten die zich inzetten voor het creëren van gezondheid bevorderende culturen en omgevingen, waarmee ze mensen in staat stellen hun volledige potentieel te bereiken en daarmee een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen.

Het netwerk is opgericht om peer-ondersteuning te vergemakkelijken, informatie en begeleiding (best practices) te delen, onderzoek en ontwikkeling aan te moedigen en te pleiten voor universiteiten als gezonde instellingen.

In het najaar van 2023 wordt er een subsidieaanvraag ingediend bij de Europese Commissie om de initiatieven van Healthy University verder te kunnen uitbreiden en bestendigen.

Dutch Healthy University Network

In Nederland hebben 16 Nederlandse onderwijsinstellingen en UMC’s zich verenigd in het Dutch Healthy University Network (DHUN). Binnen het DHUN delen de partners best practices op het gebied van medewerkers- en studentenwelzijn. Het netwerk is in 2019 van start gegaan en het secretariaat wordt gevoerd door de Healthy University Leiden-coördinator. Twee keer per jaar vinden er inspiratie sessies plaats.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.