Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Fysieke gezondheid

Hoe blijven we toch fit nu we meer thuiswerken?

We werken inmiddels hybride. Werk en privé lopen meer door elkaar. Hoe blijven we fit nu we na onze nachtrust direct achter de laptop duiken?

Sporten zorgt er niet alleen voor dat je fysiek gezond blijft, je vergroot ook nog eens je concentratievermogen, wilskracht en doorzettingsvermogen. Lichaamsbeweging wordt niet voor niets vaak ingezet tegen stress. Hieronder hebben we aantal tips voor je om actief te blijven en we attenderen je graag op het online aanbod van het Universitair Sportcentrum Leiden.

Onze tips

  
‘Forens’ naar je thuiswerkplek

Gebruik de tijd die je normaal in auto, trein of op de fiets zit om in beweging te komen. Doe dingen die er vaak bij inschieten: breng je oud papier weg, was de ramen of de auto, spit de tuin om, voetbal een kwartiertje buiten met je huisgenoot of kinderen of ga naar buiten voor een lekkere wandeling/fietstocht in de natuur.

Verplaats zoals je dat op de universiteit zou doen

In plaats van naar de printer, college of een vergadering te lopen: ga een blokje om, doe een boodschap, loop desnoods een keer alle trappen in huis of je flatgebouw op en af.

Breek je zittijd op

Zitten is het nieuwe roken’, zeker thuis is die verleiding extra groot. Een medestudent of collega bellen? Doe het staand of wandelend. Sta elk half uur even op en loop een rondje door het huis. Doe hierbij eventueel wat rek- en strekoefeningen of loop een paar keer de trap op en af om weer fit aan de slag te gaan.

Maak een planning

Tijdens het thuis studeren en werken is het makkelijk om taken te verschuiven en je bewegen als prioriteit uit het oog verliest. Het gevaar hiervan is dat een uurtje sporten hier het slachtoffer van kan worden. Leg daarom het moment waarop je wilt gaan sporten van te voren vast. Het Universitair Sportcentrum heeft een uitgebreid aanbod van sporten. En plan ook de korte beweegmomentjes tussendoor.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.