Logo Universiteit Leiden.

nl en

Pre-University College Den Haag

Ben je nieuwsgierig van aard en wil je weten hoe kennis op de universiteit tot stand komt? Wil je kennis en vaardigheden opdoen die niet alleen voor jouw dagelijks leven belangrijk kunnen zijn, maar ook voor je toekomst veel kunnen betekenen? Dan is het Pre-University College Den Haag zeker iets voor jou!

De universiteit is een plek waar al eeuwenlang jonge mensen samenkomen om kennis uit te wisselen, te verzamelen en vaardigheden op te doen. Een universiteit vormt een enorm netwerk van studenten en docenten dat je kan helpen bij het vormgeven van wat je nu bezig houdt, maar ook van jouw toekomst. Je leert zelf de juiste kennisbronnen en –netwerken aanboren zodat je de wereld op positieve wijze kunt beïnvloeden.

Internationaal onderzoek

Op de universiteit doen wetenschappers onderzoek naar alle mogelijke onderwerpen die je maar kunt bedenken. Dat onderzoek begint meestal met een vraag over hoe de wereld in elkaar zou kunnen zitten. In Den Haag doen wetenschappers bijvoorbeeld onderzoek naar grote steden, verschillende culturen, de politiek en hoe een land goed bestuurd zou kunnen worden. Dat komt door de aanwezigheid van het internationale gerechtshof en andere internationale organisaties, waardoor Den Haag erg geschikt is voor onderzoek naar internationale relaties en verhoudingen.

Nieuw programma

Het Pre-University College Den Haag is ons nieuwste programma dat gericht is op de Haagse studenten. Wij zijn nog volop bezig met het ontwikkelen en vormgeven van het programma, dat uit drie onderwijsblokken bestaat. In het programma leer je de route naar de juiste informatiebronnen te vinden en kom je erachter hoe je deze kennis kunt gebruiken bij het bedenken van oplossingen. Daarvoor zijn docenten beschikbaar die je helpen in elk onderwijsblok. Zij kunnen je ook vertellen welke onderzoeksmethodes geschikt zijn voor de vragen die je hebt.

Deze website maakt gebruik van cookies.