Logo Universiteit Leiden.

nl en

Pre-University College Den Haag

Ben je nieuwsgierig van aard en wil je weten hoe kennis op de universiteit tot stand komt? Wil je kennis en vaardigheden opdoen die niet alleen voor jouw dagelijks leven, maar ook voor je toekomst veel kunnen betekenen? Dan is het Pre-University College Den Haag zeker iets voor jou!

De universiteit is een plek waar al eeuwenlang jonge mensen samenkomen om kennis uit te wisselen, te verzamelen en vaardigheden op te doen. Een universiteit vormt een enorm netwerk van studenten en docenten dat je kan helpen bij het vormgeven van wat je nu bezighoudt, maar ook van jouw toekomst. Je leert zelf de juiste kennisbronnen en –netwerken aanboren zodat je de wereld op positieve wijze kunt beïnvloeden.

Interdisciplinair en toekomstgericht

Op de universiteit doen wetenschappers onderzoek naar alle mogelijke onderwerpen die je maar kunt bedenken. Dat onderzoek begint meestal met een vraag over hoe de wereld in elkaar zou kunnen zitten. In Den Haag doen wetenschappers onderzoek dat verschillende disciplines combineert. Ze kijken bijvoorbeeld vanuit verschillende vakgebieden naar grote steden, verschillende culturen, de politiek en transnationale veiligheid.

In een wereld waarin landen meer dan ooit met elkaar verbonden zijn, is het karakter van het PRE Den Haag net zo grensverleggend. Tijdens de colleges komen hedendaagse onderwerpen aan bod die je uitnodigen tot het vormen van nieuwe inzichten. Samenwerken is een belangrijke vaardigheid die je daarbij verder leert ontwikkelen: voor het oplossen van de uitdagingen van deze tijd is samenwerking immers onmisbaar, in de wetenschap én daarbuiten.

Maatschappelijk georiënteerd

Het Pre-University College Den Haag is bedoeld voor vwo-scholieren uit de regio Den Haag. Het onderwijsaanbod sluit nauw aan op thema’s die te maken hebben met de Hofstad als nationaal en internationaal centrum van vrede, veiligheid, recht, cultuur en bestuur.

Omdat de nadruk in het PRE Den Haag ligt op onderzoek naar en onderwijs over maatschappelijke vraagstukken, krijg je inzicht in welke bijdrage jij als toekomstige onderzoeker kan leveren aan de maatschappij. Zo bedenk je oplossingen voor een lokaal probleem met een maatschappelijke partner, en leer je welke onderzoeksmethoden geschikt zijn voor de vragen die je hebt.

Deze website maakt gebruik van cookies.