Universiteit Leiden

nl en

Straf- en strafprocesrecht (LL.M.)

Na je studie

De meeste studenten vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland maar in toenemende mate internationaal.

Maria Hovinga

Alumna, Commissiesecretaris, Openbaar Ministerie

Maria Hovinga

"Ik kan de master Straf- en strafprocesrecht aan iedereen aanbevelen die interesse heeft in het strafrecht!"

"De master bestaat uit veel interessante en verdiepende vakken, waarbij verschillende aspecten van het strafrecht worden belicht. Met name het vak Practicum vond ik erg waardevol en een goede voorbereiding voor de praktijk.   

Tijdens mijn master heb ik stagegelopen bij het Openbaar Ministerie. Het was erg leerzaam om mijn kennis van de master in de praktijk te brengen. Dit beviel zo goed, dat ik nu ook werkzaam ben bij het Openbaar Ministerie.  Ik werk als commissiesecretaris bij het Ressortsparket Den Haag. Mijn werkzaamheden bestaan uit de inhoudelijke voorbereiding van commune strafzaken in hoger beroep, waarbij ik samenwerk met de advocaat-generaal. Dit is erg leerzaam en uitdagend. Ik werk mee aan veel verschillende zaken en kan mij op die manier breed ontwikkelen. Daarnaast hou ik mij in het bijzonder bezig met strafzaken waarbij tbs is opgelegd of verdachten waarbij multiproblematiek speelt. Ik vind het erg leuk om met collega’s te sparren over juridische vraagstukken of een passende afdoening in de zaak.  

De master Straf- en strafprocesrecht was een goede voorbereiding voor mijn huidig werk. De vakken worden gegeven door ervaren docenten en er is genoeg aandacht voor de verschillende mogelijkheden die je hebt na de master. Daarnaast is de sfeer goed en organiseert de studievereniging S.O.S. verschillende leuke en verdiepende activiteiten."

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.