Universiteit Leiden

nl en

Straf- en strafprocesrecht (LL.M.)

Na je studie

De meeste studenten vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland maar in toenemende mate internationaal.

Ellen Gijselaar

Alumna, advocaat-stagiair

Ellen Gijselaar

‘Deze afstudeerrichting was een goede voorbereiding op mijn huidige werk als advocaat-stagiair.’

“Dé doorslaggevende ervaring? Dat was mijn stage bij Cleerdin & Hamer, in de strafrechtadvocatuur. Daar ontdekte ik dat ik advocaat wilde worden. Ik werk nu bij Pels Rijcken, bekend als het kantoor van de landsadvocaat. Ons kantoor bedient allerlei cliënten, waaronder veel lagere overheden en publieke organisaties. Er werken mensen met passie voor juridische inhoud en daarbij voel ik me thuis. Onze strafrechtsectie treedt op voor publieke organisaties zoals het Openbaar Ministerie, het Ministerie van Justitie en de Raad voor de Kinderbescherming. De vraagstukken grenzen regelmatig aan het politieke, dat vind ik spannend. De zaken waaraan ik werk zijn zeer uiteenlopend en variëren van uitleveringen tot het uitzetten van krakers. Daarnaast treed ik regelmatig op in bodemprocedures, waarin voormalige verdachten schadevergoeding vorderen. Zij eisen dat bijvoorbeeld vanwege de toepassing van dwangmiddelen, zoals voorlopige hechtenis of inbeslagneming, of andere onrechtmatigheden in de strafrechtelijke procedure. Procederen en pleiten vind ik fantastisch om te doen.

De master Strafrecht was een goede voorbereiding op mijn huidige werk, vooral door de vakken Practicum en Privatissimum. Daarnaast was studievereniging S.O.S. voor mij erg belangrijk. Ik heb daarvoor een congres georganiseerd met strafrechtstudenten uit andere landen. Het is goed om open-minded naar andere strafrechtsstelsels te kijken.”

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.