Universiteit Leiden

nl en

Bestuur en Advisering (MSc)

Waarom Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden in Den Haag?

Wat is er beter dan Bestuurskunde te studeren in Den Haag? De stad is hét bestuurlijke en politieke hart van Nederland. Hier worden grote beleidsbesluiten voorbereid en genomen die de Nederlandse samenleving en economie beïnvloeden en vormgeven.

Knooppunt Den Haag

De aanwezigheid van de opleiding Bestuurskunde in het Den Haag onderstreept de focus van de opleiding op complexe en grensoverschrijdende vraagstukken. Je studeert dus in het hart van het publieke domein. Den Haag is het knooppunt van internationale, nationale, regionale en lokale maatschappelijke en beleidsprocessen. In Den Haag komen maatschappelijke belangen, lobbyorganisaties en de politiek en centrale overheid samen. In het onderzoek en onderwijs van het instituut staan daarmee de problemen waarmee de Nederlandse rijksoverheid  geconfronteerd wordt centraal. Vanuit ‘Den Haag’ leer je dus Nederland en de wereld kennen!

De Leidse Bestuurskunde in Den Haag

Het Instituut Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden is een van de oudste van Nederland en behoort tot een van de meest vooraanstaande bestuurskundige onderzoeks- en onderwijsinstellingen in de wereld. Van oudsher worden aan dit instituut de belangrijkste bestuurskundige kernthema’s over publiek management, bestuur, beleid & politiek, economie & beleid gedoceerd en onderzocht. Naast deze kernthema’s werkt het instituut  interdisciplinair samen met partners binnen de universiteit op bijvoorbeeld de terreinen welvaartseconomie, migratie, veiligheid klimaatwetenschap, population health management en data science. We zijn een klassieke opleiding met een sterke focus op innovatie en interdisciplinariteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.