Universiteit Leiden

nl en

Bestuur en Advisering (MSc)

Voorbereiding arbeidsmarkt

De opleiding ondersteunt studenten in hun loopbaanoriëntatie door gastdsprekers uit te nodigen, contacten met het werkveld en alumni te faciliteren, en trainingen en voorlichtingen te organiseren. Tevens zijn er binnen de universiteit en faculteit diverse online en face-to-face diensten en activiteiten ter voorbereiding op de arbeidsmarkt.

Praktijk in de classroom

De docenten van de opleiding zijn nauw betrokken bij het openbaar bestuur. Sommige waren of zijn nog werkzaam in de publieke sector, anderen voeren onderzoek uit in samenwerking met het openbaar bestuur. Aan de hand van hun praktijkervaringen en casussen leggen ze de theorie uit. Bovendien halen ze gastsprekers in de classroom en is een werkbezoek soms onderdeel van een vak. Hierdoor wordt de geleerde stof tastbaar en toepasbaar.

Career Service FGGA

Binnen FGGA biedt een loopbaanadviseur verschillende diensten aan om de studenten op (de volgende stap in) hun loopbaan voor te bereiden. Studenten kunnen, naast hun cv laten checken, workshops over solliciteren en assessments bijwonen. Het is ook mogelijk aan een loopbaantraject deel te nemen bestaande uit meerdere coachingsessies.

Ook organiseert de loopbaanadviseur ieder jaar diverse evenementen waaronder het Campus The Hague Career event en stagemarkt. Hier komen vele werkgevers uit het publieke domein op af om zichzelf te presenteren. Daarnaast vinden regelmatig organisatiebezoeken plaats en kunnen studenten tijdens een evenement meer leren over hoe het is om te werken voor bijvoorbeeld de EU of een ngo.

Studievereniging B.I.L.

De Bestuurskundige Interfacultaire vereniging Leiden (B.I.L.) is dé vereniging voor Bestuurskundestudenten aan de Universiteit Leiden. Zij organiseren onder andere excursies naar organisaties, alumnidiners en netwerkborrels.

Lezingen, masterclasses en meer activiteiten

De Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) is een ondernemende en vernieuwende faculteit waar veel activiteiten, zoals lezingen en masterclasses, plaatsvinden voor studenten en alumni.

Leiden University Career Zone

De Leiden University Career Zone is een website voor studenten en alumni van de Universiteit Leiden ter ondersteuning van hun (studie)loopbaan. Hier vinden studenten meer informatie over de arbeidsmarkt en kunnen ze hun zelfinzicht vergroten met behulp van online tests. Ook is er een Leiden University Job Portal waar studenten actuele vacatures kunnen raadplegen en kunnen studenten via het Alumni Mentornetwerk met meer dan 650 werkende alumni in contact komen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.