Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (MSc)

Carrièreperspectieven

Na het afronden van de master Geneeskunde heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen een tweede master te volgen, je te specialiseren of promotieonderzoek te doen. Ook kun je als (basis)arts gaan werken.

Na de master Geneeskunde

Na het afronden van de master heb je verschillende opties. In de onderstaande menu's worden deze toegelicht.

Veel afgestudeerde artsen kiezen ervoor om zich te specialiseren. Als je tot een specialisatie wordt toegelaten, kom je in een leer- en werktraject terecht van 2 tot 8 jaar. Een overzicht van onze medische vervolgopleidingen vind je op de website van het LUMC.

Als je bent afgestudeerd kun je promotieonderzoek gaan doen. Je bent dan maximaal vier jaar in dienst van een universiteit of een universitair medisch centrum. Na de promotie krijg je de titel doctor (dr.) en kun je verder als onderzoeker. Ook is het mogelijk om alsnog te solliciteren op een opleiding tot medisch specialist.

Je kunt ook besluiten om je niet (meteen) te specialiseren, maar als basisarts te gaan werken.

Werkveld alumni

Afgestudeerden van de masteropleiding Geneeskunde kiezen voornamelijk voor een medisch specialisme. Je kunt je na je master ook wetenschappelijk verdiepen via promotieonderzoek of meteen aan de slag als basisarts. Weet je nog niet precies wat voor een arts jij wilt zijn? Bekijk dan de website van de KNMG: Artsenfederatie of onderstaand overzicht voor meer informatie. 

  • 65 % Ziekenhuis
  • 13 % Universiteit
  • 8 % Onderzoeksinstituut
  • 7 % Informatie en communicatie
  • 7 % Overig

Bron: Nationale Alumni Enquête 2017

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.