Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (MSc)

Over de opleiding

Voordat je jezelf basisarts kunt noemen, moet je eerst de driejarige master Geneeskunde afronden. Hierin breng je de kennis die je in de bachelor opgedaan hebt in de praktijk. Op die manier kun je je ontwikkelen van starter tot een beginnend beroepsbeoefenaar.

Kirsten Dijkhuizen

Student

Kirsten Dijkhuizen

“Als coassistent begin je eigenlijk bij ieder coschap weer met een nieuwe baan; een life-event dus! En elke nieuwe plek is wennen; zowel medisch inhoudelijk als op logistiek en ‘menselijk’ gebied.”

Karin van der Tuin

Alumna

Karin van der Tuin

"De docenten van de pre-klinische vakken hebben mij gestimuleerd om systematisch en kritisch te denken, zonder daarbij de patiënt uit het oog te verliezen. In mijn promotieonderzoek combineer ik ook mijn klinische kennis met basale wetenschap."

Onderwijsvormen binnen de master Geneeskunde

De master Geneeskunde duurt drie jaar en bestaat voor een groot deel uit coschappen. Tijdens het laatste jaar richt jij je alvast op een medische vervolgopleiding. Je kunt zelf kiezen in welke discipline je de semi-artsstage, wetenschapsstage en keuzecoschap wilt doen. Daarnaast kan een aantal studenten deelnemen aan het dedicated schakeljaarDe precieze invulling van de master Geneeskunde vind je op de pagina studieprogramma

Internationale leeromgeving

Universiteit Leiden heeft een groot aantal samenwerkingsovereenkomsten met universiteiten, ziekenhuizen en andere medische instellingen in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een deel van je studie in Suriname volgen. Alvast weten wat de mogelijkheden zijn? Bekijk dan onze overzichtspagina van studeren in het buitenland.

Studiebegeleiding

Als masterstudent Geneeskunde krijg je begeleiding en hulp van studieadviseurs. Daarnaast word je ingedeeld in een mentorgroep van ongeveer 8 studenten. Een mentor begeleidt de groep gedurende de gehele 3 jaar van de master.

Tijdens de coschappen is er een vaste begeleider per coschap. Hiermee bespreek je aan het begin je individuele leerdoelen. Naast introductiegesprekken voer je met deze begeleiders ook tussen- en eindbeoordelingsgesprekken. Voor algemene studietips, persoonlijke problemen en bijzondere studieomstandigheden kun je terecht bij de Universiteit Leiden. Zij hebben een webomgeving ingericht met Begeleiding en Advies voor studenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.