Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (MSc)

Extra uitdaging

Soms kan je als student gewoon net iets meer aan en wil je je verdiepen of juist je horizon verbreden. Voor excellente studenten hebben we een aantal speciale programma’s. Een aantal van die programma’s kun je doen als onderdeel van het Honours College - Geneeskunde.

Honoursonderwijs

Leiden Leadership Programme
Heb jij zin in een persoonlijke uitdaging op het gebied van leiderschap? Neem dan deel aan het Leiden Leadership Programme.  In dit eenjarige programma werk je aan de ontwikkeling van je persoonlijke leiderschapsvaardigheden door middel van een assessment, trainingen, seminars en een praktijkopdracht bij een organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt jouw kwaliteiten in de context van een organisatie. Het doel is dat je leert intensief samen te werken met andere professionals en hun kwaliteiten leert te benutten. Met het Leiden Leadership Programme (LLP), een Nederlandstalig honoursprogramma, behaal je 20 EC naast je Leidse, Haagse of Delftse master.
Lees meer over het Leiden Leadership Programme

International Leiden Leadership Programme
Nieuwsgierig naar je persoonlijke leiderschapstijl? Het International Leiden Leadership Programme is een 5 EC honours programma voor masterstudenten die leiderschap willen begrijpen, hun leiderschapsvaardigheden willen trainen en ontwikkelen en inzicht willen krijgen in hun persoonlijke sterke en zwakke punten. Dankzij de kleinschalige aanpak en ondersteunende tutor-mentor werk je op een zeer persoonlijk niveau aan jouw ontwikkeling. Tijdens dit interdisciplinaire programma zul je seminars en vaardigheden trainen, waardoor je meer inzicht krijgt in het effect dat jouw gedrag op anderen heeft. Het programma omvat het creëren van een Personal Leadership Roadmap, een vijfjarenplan voor het bereiken en ontwikkelen van je eigen leiderschapstijl.
Lees meer over het Internationaal Leiden Leadership Programme

Andere vormen van extra uitdagingen

Ben jij een organisatietalent? Help dan de Medische Faculteit der Leidse Studenten (M.F.L.S) met het organiseren van activiteiten als excursies, reizen, borrels, filmavonden, gala’s, lezingen, sportdagen en feesten of de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs.

Ook kun je door het doen van een commissie of aan de slag te gaan als jaarvertegenwoordiger bij de M.F.L.S echt invloed uitoefenen op het onderwijs in het LUMC.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.