Universiteit Leiden

nl en

Geneeskunde (MSc)

Voorbereiding arbeidsmarkt

Binnen de masteropleiding Geneeskunde word je persoonlijk begeleid door begeleiders en mentoren. Je krijgt hierdoor meer grip op je eigen ontwikkeling tot arts en bent in staat de juiste loopbaankeuzes te maken.

Loopbaanbegeleiding

Al tijdens je studie is het verstandig om je (studie)loopbaan te plannen, je te oriënteren op de arbeidsmarkt, je persoonlijk profiel vorm te geven en te bouwen aan je CV. De Universiteit Leiden helpt je daar graag bij. De Career Services bieden ondersteuning bij vragen over jouw loopbaan, persoonlijk profiel, de arbeidsmarkt en solliciteren. Bij de loopbaanadviseur van het LUMC  kun je terecht voor loopbaanadvies. Ze adviseert je bij je loopbaanplanning, je oriëntatie op de arbeidsmarkt en het vormgeven van jouw persoonlijk profiel. Ook in het eerste jaar na je afstuderen is Career Services er voor jou met tips en adviezen voor je toekomstige carrière.

Bij de studieadviseurs van de master Geneeskunde kun je ook terecht voor:

  • voorlichting over zaken die direct of indirect te maken hebben met de studie, waaronder procedures en regelingen
  • advies en hulp bij studieplanning en -organisatie
  • melding van bijzondere persoonlijke omstandigheden.

Het mentoraat speelt een grote rol in het proces te komen tot keuze voor je latere loopbaan (loopbaanorientatie). Daarnaast zijn er verschillende evenementen, o.a. speeddaten, om kennis te maken met artsen uit veel verschillende domeinen.

Begeleiders monitoren hoe je je ontwikkelt

Als coassistent krijg je een vaste begeleider tijdens een heel coschap. Aan het begin van elk coschap bespreken jullie samen je individuele leerdoelen. Naast introductiegesprekken voeren zij ook tussen- en eindbeoordelingsgesprekken met je. De begeleiders hebben daarnaast toegang tot je digitale portfolio.  
Naast je vaste begeleiders krijg je een mentor. Deze mentor begeleidt je tijdens de gehele drie jaar van je masteropleiding in een groep met zeven andere coassistenten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.