Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid - Entrepreneurship and Management (LLB)

Stap 2: Check de aanmelddeadlines

Als je in september wilt beginnen aan een bacheloropleiding aan de Universiteit Leiden, moet je je eerst aanmelden bij Studielink. Doe je dit voor 1 mei van het betreffende jaar, dan heb je het wettelijk recht op studiekeuzeadvies.

Aanmelddeadlines uitgesteld

***update in verband met coronavirus***

In verband met de huidige omstandigheden zijn de volgende deadlines verschoven:

  • De deadline voor Nederlands studenten om zich aan te melden voor een bacheloropleiding, waarvoor 1 mei de deadline was, verschuift naar 1 juni. Meld je je voor 1 juni aan dan heb je het recht op studiekeuzeadvies: je ontvangt dan de studiekeuzecheck die online kan worden afgelegd. Je kunt je na 1 juni ook nog aanmelden in Studielink voor een bacheloropleiding van de Universiteit Leiden mits je direct toelaatbaar bent (check hiervoor de toelatingseisen van de opleiding) én de opleiding géén verplichte matching hanteert in het toelatingsproces. Let op: bij een aanmelding na 1 juni verlies je formeel het recht op studiekeuzeadvies. De Universiteit Leiden vindt een goede voorbereiding echter belangrijk waardoor je ook na 1 juni de digitale studiekeuzecheck krijgt toegestuurd.
  • De deadline voor EU/EER studenten is 15 juni
  • De deadline voor niet-EU/EER studenten voor toelating voor een opleiding is verschoven naar 1 mei, de deadline voor de aanvraag voor visa is verschoven naar 15 juni

Aanmelden

Deadline

Voor wie?

1 november Colloquium doctum toelatingsverzoeken (Meer informatie)

1 april

Studenten van buiten de EU (visa en/of verblijfsvergunning)

Studenten moeten voor deze deadline een toelatingsverzoek hebben ingediend via het online toelatingsportaal

1 mei

Je hebt wettelijk recht op studiekeuze-advies

15 juni

Studenten die niet direct toelaatbaar zijn en een toelatingsverzoek moeten indienen. via het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden (uSis).

Meld je op tijd aan! Zie stap 4 voor de aanmeldprocedure.

LET OP: 1 april en 15 juni zijn géén deadlines voor studielink maar voor het indienen van je toelatingsverzoek via uSis (het online toelatingsportaal). Mocht je niet direct toelaatbaar zijn en moet je een verzoek tot toelating indienen dan raden wij je met klem aan je al 2 weken vóór bovenvermelde deadlines aan te melden via studielink. Na deze eerste stap van je aanmelding in studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met login gegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.

Doorloop alle stappen en instructies via het online toelatingsportaal,upload de noodzakelijke documenten en dien tijdig (dus vóór 1 april of 15 juni) je verzoek in. Ben je te laat, dan kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen.

We adviseren je daarom je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen. De Universiteit Leiden kan je namelijk ook nog om aanvullende informatie vragen om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen.

Zie hier alle deadlines voor aanmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.