Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid - Entrepreneurship and Management (LLB)

Extra uitdagingen

Wil je graag wat extra’s doen naast je studie? Daar is bij de Universiteit Leiden alle ruimte voor.

Honours College

Kun en wil jij meer naast je bachelorstudie doen? En lijkt het je wel wat om al je talenten te ontwikkelen? Dat kan in het Honours College van de Universiteit Leiden. Met het Honours College biedt de Universiteit Leiden jou als bachelorstudent een extra mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Het stimulerende en vernieuwende onderwijsprogramma van 30 EC is dan ook speciaal ontwikkeld voor enthousiaste en nieuwsgierige studenten. Zo word je meer uitgedaagd en leer je over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleinere groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van andere studies. Hierdoor bouw je een schat aan vaardigheden op en groei je op zowel persoonlijk als academisch vlak.
Lees meer over het Honours College

Honours College Law
Als student aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid kun je aan het Honours College Law meedoen, maar je mag ook deelnemen aan de trajecten van andere faculteiten.
Dit honourstraject is voor nieuwsgierige en enthousiaste studenten rechten en criminologie. In het traject krijg je veel vrijheid om te kiezen uit een gevarieerd vakkenaanbod. De vakken vormen een verdieping of een verbreding ten opzichte van de vakken van jouw studie. In het programma werk je aan onderzoeksvaardigheden en ook aan het toepassen van jouw kennis over het rechten in de praktijk.

  • Locatie: Leiden
  • Voertaal: Nederlands (soms Engels)
  • Toegankelijk voor studenten opleidingen Rechtsgeleerdheid en Criminologie

Meer informatie is te vinden op de pagina van Honours College Law.

Bachelor Honours Classes

Naast je bachelorstudie kun je aan de Universiteit Leiden Bachelor Honours Classes volgen. Honours Classes zijn vakken over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen en over vaardigheden . In deze vakken werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

College of een stage in het buitenland

Een studieperiode in het buitenland is de kans om je horizon te verbreden. Specialistische kennis die in Leiden niet voorhanden is, vind je soms wel bij een universiteit in het buitenland. Je leert je redden in een onbekende omgeving. Je verbetert je talenkennis en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Last but not least, je leert internationaal te denken. Hiervoor ga je al in je tweede jaar plannen maken.

Stage

Tijdens een stage werk je voor een aaneengesloten periode bij een organisatie, bijvoorbeeld een ministerie of internationaal bedrijf. Een goede manier om te ontdekken hoe het werk je bevalt. De inhoud van de stage spreek je af met een stagedocent van je opleiding. Het Studenten Loopbaan Service van de Universiteit Leiden en de facultaire loopbaancoach helpen je graag om een geschikte stageplek te vinden. Kijk voor sollicitatietips en een actueel overzicht in Nederland en het buitenland op: Studenten Loopbaan Service Op de facultaire website vind je een overzicht van het aanbod aan stageplaatsen, bijbanen en vacatures dat bij ons binnenkomt.

Stage Juridisch Ondernemerschap en Innovatie

De afdeling Bedrijfswetenschappen biedt ook een stage gerelateerd aan de afstudeerrichting E&M. Deze stage is bedoeld voor studenten die gedurende de afstudeerrichting interesse hebben ontwikkeld voor Juridisch Ondernemerschap en Innovatie.

Voor meer informatie over de inhoud van deze stage, klik hier.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden