Universiteit Leiden

nl en

Oude Nabije Oosten-studies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging Pleyte

Wil jij je studiegenoten ook buiten de collegezalen beter leren kennen? Studievereniging Pleyte, vernoemd naar de Egyptoloog Willem Pleyte, organiseert voor jou leuke excursies, lezingen, filmvertoningen en uitjes naar tentoonstellingen. Hier kun je, naast je studiegenoten, ook docenten en sprekers uit de top van het vakgebied ontmoeten. Bovendien koop je via de studievereniging je studieboeken met korting!

Meer weten over Pleyte? Bezoek dan de Facebookpagina van de vereniging.

Aimée Weel

Studente

Aimée Weel

"Door de kleine groepen ken je iedereen al snel. Soms zit je met twintig man in college, maar soms ook maar met zijn vijven. Er hangt een gezellige sfeer en onderling is er goed contact. De actieve studievereniging organiseert veel studiegerelateerde activiteiten, zoals zelf kleitabletten maken, maandelijkse borrels, waar je ook gezellig met docenten kunt kletsen, een netwerkevenement met alumni en filmavonden, waar we bijvoorbeeld complottheorieën over de Oudheid bespreken."

"Met kerst en Pasen is er een etentje of brunch en elk jaar wordt er een studiereis georganiseerd, zoals dit jaar naar Edinburgh. Daar hebben we veel musea bezocht en studenten gesproken die op de universiteit een vergelijkbare studie doen."

Cheyenne Cozijnsen

Studente

Cheyenne Cozijnsen

"Leiden is echt heel fijn. Het is kleinschalig, dus je voelt je er snel thuis. Maar het is ook weer niet te klein. Ik had verwacht dat ik wel zou moeten wennen omdat ik uit een klein dorp kom, maar dat viel echt enorm mee."

"Ik heb een goed contact met mijn medestudenten. Je kunt hier heen snel vrienden maken, met wie je bijvoorbeeld samen kunt gaan leren in de bibliotheek. Ik denk ook dat deze studenten mensen aantrekt die gericht voor hun studie gaan, maar wel op een gezellige manier."

Leiden studentenstad

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.