Universiteit Leiden

nl en

Oude Nabije Oosten-studies (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd. Je beschikt over een gedegen kennis van het oude Nabije Oosten en je bent bovendien een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker.

Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?

Als je de bachelor Oude Nabije Oosten-studies hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden tot je beschikking:

  • Je bezit brede kennis over de cultuur, religie en geschiedenis van het oude Nabije Oosten.
  • Daarnaast heb je specialistische kennis over de door jou gekozen afstudeerrichting, inclusief bijbehorende taal en schrift.
  • Je bezit academische vaardigheden, zoals op hoog niveau teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren, onderbouwde teksten schrijven.
  • Ook heb je algemene vaardigheden ontwikkeld, zoals plannen, structureren, projectmatig werken, out of the box-denken, werken in een team of juist op individuele basis.
  • In je studie heb je bovendien geleerd kritische en onafhankelijk te denken.

Met deze kennis en vaardigheden ben je geschikt voor een baan bij het bedrijfsleven, het onderwijs, een museum of bij de overheid.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.

Lees meer over onze masteropleidingen

Marieke van der Kuijl

Alumna

Marieke van der Kuijl

"Ik ben assistent manager bij het Van Gogh museum. Tijdens mijn studie ben ik vrijwilliger en later bestuurslid geweest van Friends of Saqqara, een organisatie die ervoor zorgt dat de opgravingen in Saqqara, Egypte, gefinancierd worden. Friends of Saqqara werkt samen met onder meer het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Zo kwam ik vrij vroeg in aanraking met de museale wereld en kon ik daar contacten leggen. Dat was een mooi opstapje voor mijn carrière."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier kun je zien hoe het Career Event er in 2021 uitzag.

Bekijk het videoverslag van het Humanities Career Event 2019

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Loopbaanbegeleiding

Je op de arbeidsmarkt oriënteren: wat houdt dat in en hoe doe je dat? En op welk moment in je studie begin je ermee? De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Er zijn drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, en brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière.

Eenjarige master

  • MA History: Ancient History (in aansluiting op hete oude Nabije Oosten in breed perspectief)
  • MA Classics and Ancient Civilisations Afstudeerrichtingen: Assyriology; Classics; Egyptology; Hebrew and Aramaic Studies

Onderzoeksmaster

  • MA Classics and Ancient Civilisations (research). Afstudeerrichtingen: Assyriology (research); Classics (research); Egyptology (research); Hebrew and Aramaic Studies (research

Daarnaast kun je ook andere historische, culturele of museale mastersopleidingen doen, zowel in Leiden als elders in Nederland of in het buitenland.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.