Universiteit Leiden

nl en

Oude Nabije Oosten-studies (BA)

Arbeidsmarkt

Straks ga je als afgestudeerde Oude Nabije Oosten-studies aan de slag! Houd je ervan om te schrijven en te redigeren? Wil je graag onderzoek doen? Of wil je voorlichten, informeren en communiceren? Er is veel mogelijk met een diploma Oude Nabije Oosten-studies op zak!

Waarom je interessant bent voor werkgevers

Met een diploma Oude Nabije Oosten-studies beschik je niet alleen over veel kennis over de antieke wereld, maar ook over academische vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan skills zoals zelfstandig werken, analyseren, je een oordeel vormen en schriftelijk en mondeling communiceren. Doe je ook nog relevante werk- of bestuurservaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.

Uit onderzoek blijkt dat van onze oud BA-studenten 83% binnen twee maanden werk vindt en 67% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau.

Mark Eertink

Student

Mark Eertink

"Naast mijn studie zit ik in de opleidingscommissie van Oude Nabije Oosten-studies. Dat vind ik leuke toevoeging aan mijn studie. Daar krijg ik een beetje mee hoe het allemaal achter de schermen werkt bij de opleiding en de universiteit, en krijg ik de kans om de opleiding te verbeteren voor de studenten en docenten."

Marieke van der Kuijl

Alumna

Marieke van der Kuijl

"Al tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de museale wereld en kon ik daar contacten leggen. Dat was een mooi opstapje voor mijn carrière. Als je dat wereldje kent, kun je daarna makkelijk in de culturele sector opereren. Je bent dan al bekend met de manier van denken en handelen. Tijdens mijn studie heb ik bovendien geleerd zelfstandig te denken en onderzoek te doen. Daardoor kan ik nu goed zelfstandig opereren."

Omar Ghaly

Student

Omar Ghaly

"Naast mijn studie was ik voorzitter van studievereniging Pleyte. Bij de studievereniging zitten studenten uit alle jaarlagen van de studie. Je leert daar ook veel leuke mensen kennen die je wellicht niet direct in de collegebanken tegenkomt. We organiseerden elke maand een lezing, en zelfs een keer een symposium in samenwerking met de studievereniging van Archeologie. Daarbij was ik lid van de opleidingscommissie (OLC) van Oude Nabije Oosten-studies. Als OLC-lid bemiddelde ik tussen studenten en docenten en adviseerde ik het opleidingsbestuur over verbeteringen van het studieprogramma. Tijdens je studie zijn er dus genoeg kansen om aan je CV te werken!"

Waar kom je na je studie terecht?

Met een studie Oude Nabije Oosten-studies ben je voor verschillende werkgevers interessant. Je kunt bijvoorbeeld goed aan de slag in het onderzoek, bij musea of andere culturele instellingen, in de journalistiek of bij uitgeverijen, in de toeristische sector en in het onderwijs.

Sectoren waar onze alumni werkzaam zijn:

  • 32 % Onderzoek
  • 17 % Cultuur, sport en recreatie
  • 17 % Onderwijs
  • 17 % Uitgeverij/boekenbranche
  • 17 % Non-profit (bijv. bij ideële organisatie)

Bron: Arbeidsmarktonderzoek 2020 onder afgestudeerden Oude Nabije Oosten-studies 2016-2020. Career Service Geesteswetenschappen.

Bedrijven waar onze oud-studenten een baan hebben gevonden

Organisaties en bedrijven waar afgestudeerden Oude Nabije Oosten-studies o.a. werkzaam zijn:

  • KU Leuven
  • Tilburg Universiteit
  • Rijksmuseum van Oudheden
  • Academy of Religion and Society
  • Stichting Dedicon

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.