Universiteit Leiden

nl en

Oude Nabije Oosten-studies (BA)

Arbeidsmarkt

En dan ga je als afgestudeerde Oude Nabije Oosten-studies aan de slag! Hou je ervan om te schrijven en te redigeren? Wil je graag onderzoek doen? Of wil je voorlichten, informeren en communiceren? Onze alumni Oude Nabije Oosten-studies vinden werk waar ze al deze taken in de praktijk uitvoeren.

Deze vaardigheden helpen je vooruit

Met een diploma Oude Nabije Oosten-studies beschik je niet alleen over veel kennis en inzicht van het oude Nabije Oosten, maar ook over academische vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan vaardigheden zoals zelfstandig werken, analyseren, oordeelsvorming en schriftelijk communiceren. Doe je ook nog relevante werk- of bestuurservaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.

Uit onderzoek blijkt dat van onze oud BA-studenten 83% binnen twee maanden werk vindt en 67% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau.

Marieke van der Kuijl

Alumna

Marieke van der Kuijl

"Al tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met de museale wereld en kon ik daar contacten leggen. Dat was een mooi opstapje voor mijn carrière. Als je dat wereldje kent, kun je daarna makkelijk in de culturele sector opereren. Je bent dan al bekend met de manier van denken en handelen. Tijdens mijn studie heb ik bovendien geleerd zelfstandig te denken en onderzoek te doen. Daardoor kan ik nu goed zelfstandig opereren."

Omar Ghaly

Ouderejaars

Omar Ghaly

"Naast mijn studie ben ik dit jaar voorzitter van studievereniging Pleyte. Bij de studievereniging zitten studenten uit alle jaarlagen van de studie. Je leert daar ook veel leuke mensen kennen die je wellicht niet direct in de collegebanken tegenkomt. We organiseren elke maand een lezing, laatst zelfs een symposium in samenwerking met de studievereniging van Archeologie. Daarbij ben ik lid van de opleidingscommissie (OLC) van Oude Nabije Oosten-studies. Als OLC-lid bemiddel ik tussen studenten en docenten en adviseer ik het opleidingsbestuur over verbeteringen aan het studieprogramma. Tijdens je studie zijn er dus genoeg kansen om aan je CV te werken!"

Waar kom je na je studie terecht?

Met een studie Oude Nabije Oosten-studies ben je voor verschillende werkgevers interessant. Je kunt bijvoorbeeld goed aan de slag in het onderzoek, bij culturele instellingen, in sport en recreatie en in het onderwijs.

Sectoren waar onze alumni werkzaam zijn:

  • 32 % Onderzoek
  • 17 % Cultuur, sport en recreatie
  • 17 % Onderwijs
  • 17 % Uitgeverij/boekenbranche
  • 17 % Non-profit (bijv. bij ideële organisatie)

Bron: Arbeidsmarktonderzoek 2020 onder afgestudeerden Oude Nabije Oosten-studies 2016-2020. Career Service Geesteswetenschappen.

Bedrijven waar onze oud-studenten een baan hebben gevonden

Organisaties en bedrijven waar afgestudeerden Oude Nabije Oosten-studies o.a. werkzaam zijn:

  • KU Leuven
  • Tilburg Universiteit
  • Rijksmuseum van Oudheden
  • Academy of Religion and Society
  • Stichting Dedicon

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.