Universiteit Leiden

nl en

Kunstgeschiedenis (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging LKV

De L.K.V is de studievereniging voor Kunstgeschiedenis en Arts, Media en Society studenten. We organiseren verschillende kunst-gerelateerde activiteiten, zoals excursies, maandelijkse borrels en reizen.

De L.K.V. is tweetalig, wat betekent dat zowel Nederlandse als internationale studenten welkom zijn! Lid zijn van de L.K.V. betekent exclusieve tours in musea, interessante colleges, filmavonden en het is dé perfecte manier om mensen te leren kennen met dezelfde interesses. De L.K.V. biedt een leuke mix van verschillende activiteiten over kunst, cultuur en media. En een groep gezellige mensen die je verwelkomen met open armen!

Wil je meer weten over de L.K.V.?
Neem een kijkje op onze website, de Instagrampagina, en de Facebookpagina.

Heb je een specifieke vraag?
E-mail ons via post@delkv.nl

Jannah Beemsterboer

Student

Jannah Beemsterboer

"Ik ben lid bij de Leidse Kunsthistorische Vereniging en zij organiseerden laatst een online tour van een graffitikunstenaar uit Amerika. Hij gaf een virtuele rondleiding langs graffitikunst in New York. Het was echt heel interessant! Dit brengt wat je leert op je studie echt tot leven en je ontmoet hier ook weer nieuwe mensen, iets wat ik echt heel leuk vind. De LKV organiseert ook buitenlandse excursies en reizen, dus daar kijk ik ook echt naar uit!"

Tim Lubbers

Student Kunstgeschiedenis

Tim Lubbers

"Het contact met medestudenten is heel goed. Het is geen grote groep, dus je kent iedereen. De LKV, de kunsthistorische studievereniging, organiseert allemaal leuke borrels en reizen. Er zijn meerdere reizen per jaar. Op deze reizen ga je kunst bekijken en leer je elkaar en een vreemde cultuur beter kennen."

"Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld naar Sicilië geweest. Sicilië is een onontdekte parel met een smeltkroes van culturen. In de architectuur en kunst zag je Arabische, joodse en Europees-christelijke stijlen op een harmonieuze wijze met elkaar vermengd."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.