Universiteit Leiden

nl en

Kunstgeschiedenis (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Tim Lubbers

Student Kunstgeschiedenis

Tim Lubbers

"Het contact met medestudenten is heel goed. Het is geen grote groep, dus je kent iedereen. De LKV, de kunsthistorische studievereniging, organiseert allemaal leuke borrels en reizen. Er zijn meerdere reizen per jaar. Op deze reizen ga je kunst bekijken en leer je elkaar en een vreemde cultuur beter kennen."

"Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld naar Sicilië geweest. Sicilië is een onontdekte parel met een smeltkroes van culturen. In de architectuur en kunst zag je Arabische, joodse en Europees-christelijke stijlen op een harmonieuze wijze met elkaar vermengd."

Nana Leigh

Docent

Nana Leigh

"De wereld is in Leiden te zien en te ontdekken. De stad heeft een rijkdom aan musea en daar werken we goed mee samen. Daarom vormen de studie Kunstgeschiedenis en de stad Leiden een bijzondere combinatie. Daarnaast zijn de verschillende vakgebieden binnen de kunstgeschiedenis in Leiden goed vertegenwoordigd. Bijzonder in Leiden zijn World Art Studies en Toegepaste kunst en Design."

"Een tip voor studenten: kom met open ogen en een kritische houding! Ga vast kijken in musea en sta open voor nieuwe indrukken, dan kun je het meeste leren."

Studievereniging LKV

Bij de Leidse Kunsthistorische Vereniging (LKV) leer je je studiegenoten ook buiten de collegezalen beter kennen. Bijvoorbeeld bij boeiende lezingen of interessante excursies naar musea en tentoonstellingen in zowel binnen-als buitenland die de LKV voor jou organiseert. De vereniging brengt maandelijks een nieuwsbrief uit, zodat je goed op de hoogte blijft van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Naast studenten kunstgeschiedenis ontmoet je bij de LKV ook kunstenaars, kunstliefhebbers van andere opleidingen en oud-studenten.

Meer weten over LKV? Bezoek dan de website van de vereniging.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden