Universiteit Leiden

nl en

Kunstgeschiedenis (BA)

Na je studie

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

In deze video leer je Dorian Meijnen kennen. Zij heeft Kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden en werkt nu als Conservator bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ben je benieuwd wat ze precies doet? Bekijk dan de video.

Wat weet je en kun je als je bent afgestudeerd?

Als je de bachelor Kunstgeschiedenis hebt afgerond, heb je een mooi pakket aan kennis en vaardigheden tot je beschikking:

  • Uitgebreide en brede kennis van kunst uit verleden en heden, uit verschillende continenten. Ook heb je inzicht in de museale praktijk.
  • Academische vaardigheden, zoals teksten interpreteren, een onderzoek opzetten en uitvoeren, presenteren, goede teksten schrijven.
  • Algemene vaardigheden, zoals plannen, structureren, projectmatig werken, creatieve oplossingen bedenken, werken in een team.
  • In je studie heb je bovendien geleerd kritische en onafhankelijk te denken. 

Met deze kennis en vaardigheden ben je geschikt voor een baan bij kunstinstellingen, maar ook bij het bedrijfsleven, de media, onderwijs en overheid.

Je kunt er ook voor kiezen om een vervolgstudie te doen en verder te gaan met een master in Leiden of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

Lees meer over Kunstgeschiedenis en de arbeidsmarkt.

Anna Elisabeth Kruyswijk

Alumna Kunstgeschiedenis

Anna Elisabeth Kruyswijk

"Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis kreeg ik een brede oriëntatie mee, maar ik had vooral architectuur, mode en fotografie op mijn radar. Dingen die je elke dag tegenkomt, openbare kunstvormen die in het dagelijks leven voor iedereen zichtbaar zijn. Dat vond ik interessant en daar deed ik graag onderzoek naar."

"Ik deed een minor vormgeving op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, waarbij ook de praktische kant van fotografie aan bod kwam. Mijn werk nu in de fotografie is goed te verklaren."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.