Universiteit Leiden

nl en

Kunstgeschiedenis (BA)

Vervolgopleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Met een masterdiploma op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau. Na afronding krijg je de titel Master of Arts (MA).

Masteropleidingen

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Aan de Universiteit Leiden zijn er drie soorten masters: eenjarige-, onderzoeks-, of brede masters. De eenjarige master sluit perfect aan op de bacheloropleiding, terwijl je met een onderzoeksmaster (twee jaar) wordt voorbereid op een academische carrière. Een brede master kun je volgen als je een bredere interesse hebt:

Eenjarige master

Onderzoeksmaster

Lerarenopleiding

Kom voor de klas! Na afronding van de MA Arts and Culture kun je toegang krijgen tot deze masteropleiding. Na je eenjarige educatieve master mag je in de bovenbouw van havo en vwo lesgeven in kunstgeschiedenis en culturele en kunstzinnige vorming/ kunst algemeen. 
Lees meer: Lerarenopleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen.

Promoveren

Afgestudeerde masterstudenten met een duidelijke wetenschappelijke belangstelling en zeer goede studieresultaten kunnen meedingen naar een promotieplaats. Onder begeleiding van hoogleraren schrijf je een proefschrift en publiceer je artikelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.