Universiteit Leiden

nl en

Italiaanse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad


Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Sophie De Groote

Studente Italiaanse taal en cultuur

Sophie De Groote

"Leiden is een hele gezellige stad, met alle grachten, terrasjes en de bootjes op het water. Als het lekker weer is, zit iedereen gezellig buiten. Het is groter dan een dorp, maar kleiner dan een grote stad als Amsterdam of Rotterdam."

Studievereniging Le Tre Corone

Samen pizza eten, borrelen in stamcafé Michelangelo, een eigen magazine, met z’n allen naar de opera of op excursie naar Italië. Als je lid wordt van Le Tre Corone (“De drie kronen”) combineer je verschillende activiteiten op studiegebied met gezelligheid. Je leert niet alleen mensen uit je eigen jaar beter kennen, maar ook medestudenten die al wat langer bezig zijn met hun studie. Samen kun je gedurende het hele jaar meedoen aan de vele activiteiten die Le Tre Corone organiseert, met als hoogtepunt een themareis naar Italië. 

Meer weten over Le Tre Corone? Bezoek dan de Facebook van de vereniging.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden