Universiteit Leiden

nl en

Italiaanse taal en cultuur (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. Naast de vele studentenvereningen, zoals sport-, muziek- en gezelligheidsverenigingen, zijn er ook studievereningen, die gezellige evenementen organiseren voor jouw opleiding.

Studievereniging Le Tre Corone

De vereniging is bedoeld voor studenten van binnen of buiten de vakgroep en voor geïnteresseerden in de Italiaanse taal en cultuur. Le Tre Corone is een actieve vereniging en orgorganiseert allerlei activiteiten die te maken hebben met Italië of het Italiaans, waaronder:

  • Borrels
  • Maandelijkse ‘pizza-avonden’
  • Kerstdiners
  • Wijnproeverijen
  • Filmavonden
  • Lezingen
  • Studiereizen: denk bijvoorbeeld aan Bologna, Napels, Sicilië en Toscane.

En natuurlijk nog vele andere dingen!

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van Le Tre Corone, Occhio, komt elk kwartaal digitaal uit en bevat nieuws van de vereniging, trend en ontwikkelingen binnen ons vakgebied, verslagen van activiteiten, interessante Italië gerelateerde advertenties en artikelen van onze eigen leden. Occhio verschijnt in zowel het Nederlands als in het Italiaans. Iedereen is welkom om een stukje te schrijven. Deze kan worden gestuurd naar letrecorone@hum.leidenuniv.nl o.v.v. Occhio. 


Meer informatie

Mocht je vragen, suggesties of opmerkingen hebben of wil je graag lid worden van Le Tre Corone, dan kan je altijd een mailtje sturen naar: letrecorone@hum.leidenuniv.nl !

Ook kun je voor meer informatie terecht op onze site of neem een kijkje op onze Instagrampagina of Facebookpagina!

Sophie De Groote

Studente Italiaanse taal en cultuur

Sophie De Groote

"Leiden is een hele gezellige stad, met alle grachten, terrasjes en de bootjes op het water. Als het lekker weer is, zit iedereen gezellig buiten. Het is groter dan een dorp, maar kleiner dan een grote stad als Amsterdam of Rotterdam."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.