Universiteit Leiden

nl en

Italiaanse taal en cultuur (BA)

Na je studie

En dan ben je afgestudeerd! Je bezit nu veel kennis van Italië en je spreekt de taal vloeiend. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Wat weet je en kun je na je bachelordiploma?

Na afronding van je bachelor beschik je over kennis van en inzicht in de Italiaanse taal. Je kunt  in het Italiaans lezen, luisteren, spreken en schrijven op C1-niveau (Common European Framework of Reference for Languages). Je weet veel over de systematiek en de globale historische ontwikkeling van de Italiaanse taal. Daarnaast heb je je tijdens je studie verdiept in de Italiaanse letterkunde. Je bent bekend met de belangrijste schrijvers, stromingen en theorieën uit de Italiaanse letterkunde. Je kent de grote lijnen van de Italiaanse (cultuur)geschiedenis en de belangrijkste aspecten van de hedendaagse Italiaanse maatschappij en cultuur.

Toekomstperspectief

Wil je een volledige academische opleiding? Dan ga je na je bachelor door met een masteropleiding. Na een succesvol afgeronde masteropleiding ontvang je de titel Master of Arts (MA). Met een masteropleiding op zak heb je meer kans op een baan op academisch niveau.
Lees meer over onze masteropleidingen

Waar je later werkt, hangt af van je eigen interesses, kennis en vaardigheden en de keuzes die je maakt. Studenten die deze opleiding volgen, komen dan ook terecht in uiteenlopende sectoren en beroepen.
Lees meer over de arbeidsmarkt

Jonathan Wirix-Speetjens

Ouderejaars

Jonathan Wirix-Speetjens

"Na mijn bachelor ben ik doorgegaan met de track Italiaans van de master Literary Studies. Het programma van die master spreekt me aan, met bijvoorbeeld een vak over hoe Dante is ingezet om Italianen die dialect spraken in de negentiende eeuw Italiaans te leren. Ik denk er nu aan om de kant van docent of vertaler op te gaan. Vorige zomer hebben we met een aantal studenten geholpen als vertaler bij de TV-serie 'Langs Romeinse Wegen'."

Susanne Coppoolse

Alumna

Susanne Coppoolse

"Tijdens mijn studie volgde ik in de keuzeruimte de minor Journalistiek en Nieuwe Media. Tijdens een stage kwam ik terecht bij Credits Media, de uitgever van onder andere Italië Magazine. Tijdens die stage kon ik Italiaans en journalistiek mooi met elkaar combineren."

Ontdek je toekomst op het Humanities Career Event

De faculteit Geesteswetenschappen wil dat haar studenten na hun afstuderen goed terechtkomen. Daarom organiseren we elk jaar een Humanities Career Event. Hier kom je in contact met een groot aantal bedrijven en organisaties die mogelijk interessant zijn voor jou. Denk je al na over sollicitatiebrieven en je CV? Op het Career Event zijn er interessante workshops met tips en advies over de beste voorbereiding op de arbeidsmarkt. In andere workshops ontdek je wat je carrièremogelijkheden zijn.

Hier krijg je een indruk van het Career Event van 2021.

Loopbaanbegeleiding

De faculteit Geesteswetenschappen heeft een eigen Career Service waar je met al je vragen over de arbeidsmarkt terecht kunt. Onze adviseurs bieden je advies en begeleiding bij het vinden van (internationale) stages en werk. Daarnaast organiseert de Career Service workshops en geeft voorlichting over zaken als arbeidsmarktoriëntatie en solliciteren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.