Universiteit Leiden

nl en

Italiaanse taal en cultuur (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Tijdens je bachelor ga je je verdiepen in het land, de rijke culturele, economische en politieke geschiedenis, het soms turbulente heden en in de invloed van Italië op Europa en de rest van de wereld. Na de eerste vakken wordt de gehele bachelor in het Italiaans gegeven, dus je leert de taal al snel perfect te beheersen.

Vijf redenen om Italiaanse taal en cultuur in Leiden te studeren:

  • Onze opleiding staat bekend als een goede klassieke opleiding, met veel aandacht voor taalvaardigheid en cultuur;
  • Onze docenten hebben uiteenlopende specialismen, van modern tot klassiek;
  • Je kunt zomercursussen in Siena volgen, of langer studeren in steden zoals Bologna, Rome of Palermo;
  • Italiaans voor het bedrijfsleven staat ook in het curriculum, net zoals de keuzevakken muziek en kunst en vertaalcolleges;
  • Je zult je snel thuis voelen in de gezellige studentenstad Leiden.

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

Om onze complexe en snel veranderende wereld goed te begrijpen is hoogwaardig onderzoek en onderwijs nodig. De faculteit der Geesteswetenschappen van Leiden biedt een inspirerende internationale werkomgeving, die zich richt op de mobiliteit van mensen, taal, cultuur, ideeën, kunst en instellingen, van prehistorie tot heden. De faculteit staat welbewust middenin de samenleving. Met ons brede aanbod van maar liefst 25 Bachelor- en 28 Masteropleidingen blinken we uit in de kwaliteit van ons onderzoek en onderwijs, onze internationale expertise, onze synergie van wetenschappelijke benaderingen en diversiteit.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden