Universiteit Leiden

nl en

Italiaanse taal en cultuur (BA)

Waarom Universiteit Leiden

Tijdens je bachelor verdiep je je steeds verder in de rijke culturele, economische en politieke geschiedenis, leer je kritisch kijken naar het soms turbulente heden en vergaar je inzicht in de internationale positie van Italië.

Na de eerste vakken in het Nederlands wordt de gehele bachelor in het Italiaans gegeven: je leert de taal dus al snel perfect te beheersen. Je kan kunt binnen je bachelor verschillende accenten leggen, zodat je je eigen weg kan kunt banen naar de wereld van de kunst en cultuur, zakelijke dienstverlening, media, diplomatie, onderwijs en onderzoek.

Vijf redenen om Italiaanse taal en cultuur in Leiden te studeren:

  • In onze opleiding staan kwaliteit en historische nuance centraal en er is veel aandacht voor taalvaardigheid en cultuur;
  • Onze docenten zijn experts in hun vakgebied en hebben uiteenlopende specialismen, van modern tot klassiek;
  • Je kunt zomercursussen volgen of langer studeren in steden zoals Siena, Bologna, Rome of Palermo;
  • Het curriculum is gevarieerd en biedt keuzeruimte, waarmee je accenten kunt leggen op onder meer onderzoeksvaardigheden en theorie, Italiaans voor bedrijfsleven en/of vertalen;
  • Je zult je snel thuis voelen in de gezellige studentenstad Leiden.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Studeren aan de faculteit Geesteswetenschappen

We leven in een dynamische tijd met complexe vraagstukken. Om deze wereld te begrijpen is goed en relevant onderzoek en onderwijs nodig. Precies dat onderzoek en onderwijs vind je bij de faculteit Geesteswetenschappen in Leiden. Wij bestuderen een breed scala van talen, culturen, kunsten en samenlevingen van over de hele wereld, van prehistorie tot heden. Dat doen we gedreven en altijd met de grootste aandacht voor onze studenten. De Leidse aanpak van onderwijs geven en onderzoek doen heeft ons ver gebracht: we behoren tot de internationale top.

Als student aan onze faculteit leer je de wereld kennen! Je wordt opgeleid tot kritisch denker en academisch professional. Maar even belangrijk vinden wij het om je op te leiden tot betrokken burger, die midden in de wereld staat en die bij kan dragen aan een oplossing voor de uitdagingen van onze tijd. Bij onze manier van opleiden horen uiteraard academische kennis en vaardigheden, maar ook skills waar werkgevers om vragen. Als je voor de faculteit Geesteswetenschappen kiest, kies je voor een internationale academische gemeenschap waar kwaliteit, ambitie en een kritische geest leidend zijn.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.