Universiteit Leiden

nl en

Italiaanse taal en cultuur (BA)

Arbeidsmarkt

En dan ben je afgestudeerd! Je bezit nu veel kennis van Italië en je spreekt de taal vloeiend. Bovendien ben je een onafhankelijke, kritische denker en onderzoeker. Dat maakt je geschikt voor veel verschillende functies.

Deze vaardigheden helpen je vooruit

Met een bachelor Italiaanse taal en cultuur beschik je niet alleen over kennis van het land en de taal, maar ook over academische vaardigheden die goed van pas komen op de arbeidsmarkt. Denk aan vaardigheden op het gebied van onderzoek, analytisch denken, tekstgenres, presentatie en timemanagement. Doe je ook nog relevante werkervaring op tijdens je studie? Dan vind je nog sneller die baan van je dromen.

Van onze oud-studenten vindt 71% binnen twee maanden werk en 74% daarvan vindt direct een baan op hbo- of universitair niveau, zo blijkt uit ons arbeidsmarktonderzoek.

Susanne Coppoolse

Alumna

Susanne Coppoolse

"Ik ben nu niet meer specifiek met Italiaans bezig, maar wel nog steeds met taal. Taal loopt als een rode draad door mijn werkende leven. Op mijn huidige werk geven we advies aan bedrijven en overheden over de te voeren communicatiestrategie en zorgen daarnaast voor de realisatie van communicatiemiddelen, zoals personeelsbladen, brochures en bijeenkomsten."

Selma Hoogzand

Alumna Italiaanse Taal en Cultuur

Selma Hoogzand

"Ik werk voor de Dienst Verslag en Redactie van de Tweede Kamer. We schrijven verslagen over de debatten die plaatsvinden in het parlement en verschaffen real-time ondertitelingen voor doven en slechthorenden. Deze baan vergt een goede taalvaardigheid en het vermogen om veel informatie over uiteenlopende onderwerpen te verwerken, waaronder buitenlandse zaken, financiele hulp en rechtsgeleerdheid. Deze heb ik ontwikkeld tijdens mijn studie in Leiden en Den Haag. Geniet van je studie, focus op je eigen interessegebied en wees open-minded. Er zijn veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt waar je nu misschien niet aan denkt!"

Waar kom je na je studie terecht?

Na het afronden van de bachelor Italiaanse taal en cultuur ben je voor veel werkgevers met een link met Italië interessant. Je kunt aan de slag in de zakelijke dienstverlening, het boekenvak, het onderwijs of bij de overheid, als bijvoorbeeld communicatieadviseur, marketingmedewerker, onderhandelaar, tolk, docent of beleidsadviseur.

Bedrijven

Organisaties waar studenten Italiaanse taal en cultuur o.a. werkzaam zijn:

  • IBM
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken  
  • Eurocross Assistance Achmea  
  • Corporate Communications bij PharmAccess Foundation
  • PricewaterhouseCoopers

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.