Universiteit Leiden

nl en

Biologie (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Biologie en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Biologie biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Activiteiten afgelast

Naar aanleiding van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal de Universiteit Leiden geen fysiek onderwijs meer geven en niet langer voorlichtingsactiviteiten op de universiteit kunnen aanbieden tot het einde van dit academisch jaar. We hopen je zo snel mogelijk alternatieve manieren van voorlichting aan te kunnen bieden. Hou deze website in de gaten voor online activiteiten om je te helpen bij je studiekeuze!

  

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.