Universiteit Leiden

nl en

Biologie (BSc)

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je meer weten over de opleiding Biologie en beleven hoe het is om in Leiden te studeren? Biologie biedt verschillende voorlichtingsactiviteiten om je te helpen bij je studiekeuze.

Kom kennismaken

Om een goed beeld te krijgen van welke studie bij je past, moet je veel uitzoeken. Neem hier dan ook ruim de tijd voor en ga actief aan de slag. Een bezoek aan de universiteit en de stad gaat je heel veel duidelijkheid bieden. Kom dus langs!

Start hier je studiekeuze! Oriënteer je breed tijdens de Open Dag en maak kennis met alle studies van de Universiteit Leiden. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijg je een goede eerste indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de arbeidsmarkt en de onderwijsmethoden. Bezoek ook de informatiemarkt: onze studenten, docenten en studieadviseurs beantwoorden graag jouw vragen.
Lees meer over de Open Dagen

Tijdens Proefstuderen ervaar je zelf hoe het is om de opleiding te volgen aan de Universiteit Leiden. Vooraf maak je een opdracht om je voor te bereiden op de colleges en werkgroepen die je volgt op de dag zelf: bij de opleiding, samen met andere studiekiezers. Je komt zo inhoudelijk meer te weten over de studie.
Lees meer over Proefstuderen

Een dagje meelopen bevestigt of een opleiding echt bij je past. Samen met zittende studenten woon je tijdens een reguliere collegedag een hoorcollege en/of werkgroep bij en proef je de sfeer van de opleiding. In de pauzes kun je vragen stellen en praten met studenten en docenten.
Lees meer over meeloopdagen

Doe mee met online proefstuderen als je overweegt om Biologie te gaan studeren. Deze module is bedoeld voor leerlingen uit 5 en 6 vwo en is gebaseerd op de cursus Biodiversiteit Dier uit het propedeuseprogramma van de opleiding Biologie. In 8 weken komen naast enkele hoorcolleges ook korte teksten en opdrachten aan bod. Door actief met de opdrachten bezig te zijn, krijg je een indruk hoe een cursus er bij de opleiding Biologie uit kan zien. Zo kun je bekijken of deze studie bij je past.

Aanmelden?

Wil je online proefstuderen voor Biologie, meld je dan vóór 24 oktober 12.00u aan via deze link. Vanaf 1 november 2018 kun je dan online proefstuderen in je eigen tempo. 

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden