Universiteit Leiden

nl en

Biologie (BSc)

Studentenleven

Leiden is dé plek om de interessante studie Biologie te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Op je fiets ben je zo van je studentenkamer naar college en van de bibliotheek naar het sportcentrum. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: je vindt het allemaal in de binnenstad. De gebouwen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen bevinden zich op het Bio Science Park Leiden. Hier bevinden zich naast de faculteit W&N, het LUMC , het Centrum voor Milieuwetenschappen en Naturalis ook veel bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologie sector. Het Leiden Bio Science Park behoort tot de top 5 meest succesvolle Science Parken van Europa.

Studievereniging Leidse Biologen Club

Als biologiestudent kun je lid worden van de Leidse Biologen Club (LBC). Hier combineer je activiteiten op je vakgebied met gezelligheid. Regelmatig organiseert LBC lezingen, excursies, filmavonden, borrels en feesten georganiseerd. Lid worden van LBC is daarnaast een goede manier om je studiegenoten beter te leren kennen. Lees meer op de website van LBC.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.