Universiteit Leiden

nl en

Biologie (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Je kiest voor de studie Biologie wanneer je geïnteresseerd bent in het begrijpen van levende processen. Je wilt je biologische kennis benutten om toepassingen te vinden voor de maatschappij.

Redenen om Biologie in Leiden te gaan studeren:

  • Leiden is een talentgerichte onderzoeksuniversiteit. Je krijgt volop de ruimte om je te ontwikkelen. Verdiep je bijvoorbeeld via keuzevakken in disciplines als geneeskunde, chemie en informatica. 
  • Deze studie leidt je op tot een interdisciplinaire bioloog. Veel verschillende onderwerpen komen in één studie samen en je leert vaardigheden die jou tot een kritische en zelfstandige vakspecialist maken.
  • Leiden richt zich onder meer op moleculaire wetenschappen, biodiversiteit en evolutie. Uit de wisselwerking tussen deze vakgebieden ontstaan praktische disciplines, zoals natuurbehoud, milieukunde en biotechnologie. Je volgt daardoor zowel theoretisch als praktisch onderwijs.
  • Je studeert aan een universiteit die vooroploopt in de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en beschikt over de modernste apparatuur en faciliteiten. Zo sta je als student al direct aan de forefront of science.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.