Universiteit Leiden

nl en

Meedoen met uw kind aan het KibA-project voor kinderen om angst te bedwingen?

'In het project Kinderen bedwingen Angst (KibA) willen we uitzoeken of we de behandeling voor specifieke fobieën bij kinderen nog verder kunnen verbeteren door een trainingsprogramma voor thuis', zegt de Leidse ontwikkelingspsycholoog Anke Klein. Stap voor stap oefent uw kind met het overwinnen van angst en het de baas worden van moeilijke situaties.

Binnen dit onderzoek bieden we een behandeling aan waarvan we al weten dat deze voor de meeste kinderen met een specifieke fobie goed helpt. Deze kinderen zijn heel bang voor bepaalde voorwerpen, dieren of situaties. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld erg bang voor spinnen, honden, wespen, harde geluiden, het krijgen van een prik, hoogtes of kleine ruimtes. Veel kinderen hebben last van een specifieke fobie, en dat kan het leven thuis, op school en daarbuiten best moeilijk maken. 

Aanmelden voor KibA

Wij zijn dagelijks telefonisch of per email bereikbaar: 071 527 6673 | kiba@fsw.leidenuniv.nl 

Kinderen bedwingen angst. Het KibA project

Voor wie?

Kinderen tussen de 7 – 14 jaar. 

Wat?

We vergelijken een trainingsprogramma voor thuis met een mobiele app, ondersteund door een therapeut, met een programma met instructies van de therapeut. Tijdens de training vormen de kinderen een team met hun therapeut om hun angst te overwinnen. Uw kind leert veel over de situaties waar het bang voor is en leert beter met deze angst om te gaan.

Er wordt geloot welk oefenprogramma uw kind krijgt. Wanneer u en uw kind meedoen aan dit onderzoek komen jullie in totaal 7 keer naar één van de deelnemende instellingen. Deelname is gratis.

Waar?

Kinderen kunnen vanaf nu terecht op drie locaties in Nederland:

Deze instellingen (en een instelling in Duitsland) werken, samen met een groot internationaal team, aan wetenschappelijk onderzoek om kinderen met een specifieke fobie zo goed mogelijk te helpen.

Meer informatie en aanmelden

Wij zijn dagelijks telefonisch of per email bereikbaar. 
Telefoonnummer: 071 527 6673 
E-Mail: kiba@fsw.leidenuniv.nl 

KibA flyer 
KibA poster

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.