Universiteit Leiden

nl en

FGGA leden voor Young Academy Leiden

De Young Academy Leiden (YAL) is een initiatief van de Leidse leden van De Jonge Akademie van de KNAW. Het past uitstekend bij de aanbevelingen van de werkgroep Rankings en Toptalent, die vorig jaar advies heeft uitgebracht over de wetenschappelijke excellentie en talentbeleid aan de Universiteit Leiden.

De YAL biedt een platform aan de leden om over grenzen van hun eigen disciplines heen te kijken en gezamenlijk een visie te ontwikkelen op wetenschap en wetenschapsbeleid aan de Universiteit Leiden. Daarnaast ontwikkelen zij activiteiten voor andere jonge Leidse onderzoekers en voor een breder publiek. De leden worden begin 2019 geïnstalleerd.

Kandidaten van FGGA

De Faculteit Governance and Global Affairs is goed vertegenwoordigd met 3 collega’s binnen de YAL:

Joris Larik: universitair docent vergelijkend, EU- en internationaal recht. Hij is gespecialiseerd in de externe betrekkingen van de EU, rechtsvergelijking, mondiaal bestuur en de externe gevolgen van de Brexit. 

Sarah Giest: universitair docent Bestuurskunde. Haar onderzoek richt zich op de beleidsanalyse van beleidsinstrumenten en de capaciteit tot innovatie, technologie en duurzaamheid.

Olaf van Vliet: hoogleraar Economie en Bestuurskunde. Zijn onderzoek en onderwijs zijn gericht op veranderingen in socialezekerheids- en arbeidsmarktbeleid, inkomensongelijkheid, globalisering en Europese integratie. 

444 jaar

De eerste activiteit van de YAL vindt plaats in het voorjaar van 2019, in het kader van het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden. De leden presenteren dan hun onderzoeksplannen. De selectiecommissie, betaande uit Annemieke Aartsma-Rus (LUMC), Lenneke Alink (FSW) en Quentin Bourgeois (FdA), heeft van de 27 voorgedragen kandidaten 13 leden voor de YAL geselecteerd.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.