Universiteit Leiden

nl en

Tom Ottervanger

Emeritus hoogleraar Europees Recht en Nederlands Mededingingsrecht

Naam
Prof.mr. T.R. Ottervanger
Telefoon
+31 71 527 6075
E-mail
t.r.ottervanger@law.leidenuniv.nl

Tom Ottervanger richt zich als deeltijd hoogleraar Europees recht in het bijzonder op het Europese en Nederlandse mededingingsrecht.

Meer informatie over Tom Ottervanger

Tom Ottervanger is tevens directeur/oprichter van het Leidse centrum dat zich bezig houdt met het recht van de Oost Afrikaanse Gemeenschap (LEAC) en is gasthoogleraar mededingingsrecht aan de LUISS Universiteit in Rome. Zijn oratie (Nederlandse versie en Engelse versie) heeft hij uitgesproken op 19 maart 2010 onder de titel: "Maatschappelijk verantwoord concurreren: mededingingsrecht in een veranderende wereld".

Hij was eerder gedurende tien jaar hoogleraar in het materiële Europese recht aan de Vrije Universiteit in Brussel. Voorts was hij geruime tijd gasthoogleraar aan twee Amerikaanse universiteiten (UGA, Athens, Georgia; McGeorge School of Law, Sacramento/Salzburg).  Prof. Ottervanger heeft in de loop der jaren veel gepubliceerd, meest recent als co-author/editor handboeken over staatsteunrecht (EU State Aids, 5th edition, Sweet & Maxwell, November 2016) en over East African Community Law (Brill Nijhofff, maart 2017). Hij is medeoprichter van de wetenschappelijke tijdschriften “Markt en Mededinging” en het “Tijdschrift voor Staatssteun”.

Tom Ottervanger was na een studie in Leiden en een stage bij de Europese Commissie, actief met studie en praktijk op verschillende plekken in het buitenland. Hij maakte ruim 15 jaar deel uit van het curatorium van het Europa Instituut en nauw betrokken bij de Grotius Academie en het Leidse Juridisch PAO. Tot 1 januari 2018 was hij advocaat in Brussel en Amsterdam (kantoor Allen & Overy) in welke hoedanigheid hij betrokken was bij een 50-tal procedures bij het Europese Hof. Hij is tevens raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof te Den Haag (sinds 1997); daarnaast bekleedt hij verschillende bestuursfuncties in de culturele en wetenschappelijke wereld.

Emeritus hoogleraar Europees Recht en Nederlands Mededingingsrecht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A1.57

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Madurodam bestuurslid
  • raadsheer plv hof den haag
  • redactielid tijdschriften
  • stichting beroepsopleiding advocatuur bestuurslid
  • stichting jazz orchestra of the concertgebouw bestuurslid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.