Universiteit Leiden

nl en

'Waarom krijgt Google een Europese recordboete van 2,4 miljard?'

Prof. Tom Ottervanger, emeritus hoogleraar Europees Recht en Nederlands Mededingingsrecht, legt in het programma Spitsuur van BNR Nieuwsradio uit waarom eurocommissaris Vestager Google een recordboete heeft opgelegd van 2,5 miljard euro.

Beluister de uitzending van 27 juni 2017. Het item begint na 02:50, Ottervanger spreekt van 05:52 tot 10:05.

Margrethe Vestager, eurocommissaris voor Mededinging, waarschuwde in de Europa Lezing bij de Universiteit Leiden op 14 juni 2017 ook voor machtsmisbruik van grote bedrijven. ‘Een handvol bedrijven mag niet de markt domineren. […] Een eerlijke samenleving begint met eerlijke markten’, aldus Vestager.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.