Universiteit Leiden

nl en

Roeland van der Rijst

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. R.M. van der Rijst
Telefoon
+31 71 527 6496
E-mail
rrijst@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6749-8283

Roeland van der Rijst is als universitair hoofddocent verbonden aan het ICLON van de Universiteit Leiden. Hij heeft diverse rollen waaronder onderwijsonderzoeker, adviseur, trainer en leidinggevende. Na als natuurkundedocent gewerkt te hebben in het voortgezet tweetalig onderwijs in Zuid-Afrika en Nederland, begon hij zijn carrière in het hoger onderwijs. In 2009 ontving hij zijn PhD voor zijn werk over de verwevenheid van onderzoek en onderwijs. Verder is hij secretaris van de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR), coördinator van de ICO-themagroep ‘Higher Education’, en associate editor van de tijdschriften International Journal of Academic Development en Research into Higher Education Abstracts. Tevens is hij als lid van de redactie betrokken bij de onderwijswetenschappelijke tijdschriften Pedagogische Studiën en Teaching in Higher Education.

Onderzoek

Roelands onderzoeksactiviteiten richten zich op leren en doceren in het hoger onderwijs. De nadruk ligt daarbij op instructievormen, het stimuleren van het leren van studenten en het leren van docenten. Veel van zijn projecten zijn gerelateerd aan ‘onderzoeksgebaseerd onderwijs’. Hij begeleidt diverse promovendi uit verschillende nationale en internationale hoger onderwijscontexten.

Onderwijs

Roeland is fellow van de Leiden Teachers’ Academy, is gecertificeerd lerarenopleider (VELON) en docent in het universitair onderwijs (BKO en SKO). Hij is verantwoordelijk voor de ICO PhD course over ‘Research into Higher Education’. Verder verzorgt hij trainingen voor docenten aan de Universiteit Leiden en andere hoger onderwijsinstellingen.

Universitair hoofddocent

  • ICLON
  • Hoger Onderwijs
  • Onderwijsbeleidsonderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.29

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.