Universiteit Leiden

nl en

Roeland van der Rijst

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. R.M. van der Rijst
Telefoon
+31 71 527 6496
E-mail
rrijst@iclon.leidenuniv.nl

Na als natuurkundedocent gewerkt te hebben in het voortgezet tweetalig onderwijs in Zuid-Afrika en Nederland, begon Roeland van der Rijst zijn carrière in het hoger onderwijs. In 2009 ontving hij zijn PhD voor zijn werk over de verwevenheid van onderzoek en onderwijs. Momenteel werk hij als universitair docent aan het ICLON van de Universiteit Leiden. Verder is hij penningmeester van de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR), bestuurslid van de VOR-divisie ‘Hoger Onderwijs’, coördinator van de ICO-themagroep ‘Higher Education’, en associate editor van het tijdschrift Research into Higher Education Abstracts, gepubliceerd door de Society for Research into Higher Education (SRHE).

Onderzoek

Roelands onderzoeksactiviteiten richten zich op ‘onderzoeksgebaseerd onderwijs’. De nadruk ligt daarbij op instructievormen, het stimuleren van het leren van studenten en het leren van docenten. Veel van zijn projecten zijn gerelateerd aan leren en doceren in het hoger onderwijs.

Onderwijs

Roeland is als lerarenopleider verbonden aan de lerarenopleiding van de Universiteit Leiden. Momenteel doceert hij het mastervak ‘Leren and instructie’. Hij is ook verantwoordelijk voor de ICO PhD course over ‘Research into higher education’. Verder verzorgt hij trainingen voor docenten aan de Universiteit Leiden en andere hoger onderwijsinstellingen.

Universitair hoofddocent

  • ICLON
  • Hoger Onderwijs
  • Onderwijsbeleidsonderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.29

Contact

Publicaties

  • International Journal for Academic Development Associate editor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.