Universiteit Leiden

nl en

Olaf van Vliet in NRC over oplopend personeelstekort ondanks vrees voor recessie

Economen waarschuwen voor een krimp van de economie in de tweede helft van dit jaar. De Verenigde Staten zijn al in een ‘technische recessie’ beland: twee opeenvolgende kwartalen van economische krimp. Een recessie kan leiden tot vacaturestops of zelfs ontslagen. Gaan werkgevers hier op anticiperen en worden zij voorzichtiger met het aannemen van nieuwe medewerkers?

Olaf van Vliet

Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat hier vooralsnog geen sprake van is. In tegendeel, in het tweede kwartaal van 2022 is de arbeidsmarkt juist nog krapper geworden. Het aantal openstaande vacatures is opnieuw toegenomen en het aantal werklozen is nog verder gedaald. Hoogleraar economie Olaf van Vliet duidt de ontwikkelingen in NRC.

Lees het hele artikel hier:

Personeelstekort blijft oplopen, ondanks recessievrees – hoelang gaat dit door? - NRC

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.