Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Governance and Global Affairs

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van de Faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag sluit nauw aan op de thema’s die de stad kenmerken als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en international governance.

Het aantal WO-studenten in Den Haag is de laatste jaren sterk gegroeid. In 2010 waren het er nog 800, eind 2015 al meer dan 3000.

De faculteit biedt de bachelor Bestuurskunde aan met de tracks:

Voor excellente studenten is er de bachelor Liberal Arts and Sciences van het Leiden University College The Hague. Daarnaast biedt de Faculteit Governance and Global Affairs bachelorstudenten die 'meer willen en kunnen' het honourstraject Tackling Global Challenges aan.

Het minorenonderwijs van de faculteit heeft een focus op entrepreneurship, global affairs, overheid en samenleving, en security, safety and justice.

De en één- of tweejarige masteropleidingen van de faculteit zijn:

Professioneel onderwijs

De Faculteit Governance and Global Affairs is een ontmoetingsplek voor studenten en wetenschappers, maar ook voor professionals. Het Centre for Professional Learning van de faculteit biedt en een uitgebreid pakket leergangen en cursussen aan voor de hoogopgeleide professional in het publieke en private domein. Daarnaast worden er bij de faculteit regelmatig masterclasses, summer schools, lezingen en seminars voor deze doelgroep georganiseerd. 

Het gehele aanbod maakt de faculteit tot een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum.