Universiteit Leiden

nl en

Governance and Global Affairs

Onderwijs

Het onderwijsaanbod van de Faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag sluit nauw aan op de thema’s die de stad kenmerken als Internationale Stad van vrede, veiligheid en recht en als centrum van het Nederlandse openbaar bestuur en international governance.

Het aantal WO-studenten in Den Haag is de laatste jaren sterk gegroeid. In 2010 waren het er nog 800, eind 2015 al meer dan 3000.

De faculteit biedt de bachelor Bestuurskunde aan met de tracks:

Engelstalige studenten kunnen de volgende bachelors volgen:

Het minorenonderwijs van de faculteit heeft een focus op entrepreneurship, global affairs, overheid en samenleving, en security, safety and justice.

De en één- of tweejarige masteropleidingen van de faculteit zijn:

Professioneel onderwijs

De Faculteit Governance and Global Affairs is een ontmoetingsplek voor studenten en wetenschappers, maar ook voor professionals. Het Centre for Professional Learning van de faculteit biedt en een uitgebreid pakket leergangen en cursussen aan voor de hoogopgeleide professional in het publieke en private domein. Daarnaast worden er bij de faculteit regelmatig masterclasses, summer schools, lezingen en seminars voor deze doelgroep georganiseerd. 

De executive masteropleiding Cyber Security is voor professionals met een relevante WO- of HBO-master en enige jaren werkervaring, die hun kennis over cyber security willen verbreden of verdiepen.

Het gehele aanbod maakt de faculteit tot een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.