Universiteit Leiden

nl en

Ondernemingsrecht (LL.M.)

Na je studie

Als afgestudeerde van de master Ondernemingsrecht heb je goede kans op een succesvolle carrière. De opleiding is een breed en gewaardeerd specialisme en de arbeidsmarktperspectieven voor ondernemingsrechtjuristen zijn zonder meer goed.

Mariëlle Hartman

Alumna, advocaat

Mariëlle Hartman

"Het spreekt tot mijn verbeelding dat de onderwerpen waarmee ik bezig ben iedere dag in de krant staan."

“De commerciële advocatuur trekt mij heel erg. Ik koos voor de afstudeerrichting Ondernemingsrecht, omdat je daarbij te maken hebt met grote zaken. De financiële crisis bijvoorbeeld. Het spreekt tot mijn verbeelding dat de onderwerpen waarmee ik bezig ben iedere dag in de krant staan. Als advocaat ben ik bezig met contracten tussen bedrijven onderling en met banken. Of ik maak een bestuursbesluit om een lening aan te gaan. Eerder kwam ik ook op voor banken die geconfronteerd worden met protesterende en procederende beleggers, als de beleggingen niks opbrengen. Ik leg dan tijdens een zitting uit aan de rechtbank hoe het vanuit de optiek van de onderneming zit. Ondernemingsrecht is een dynamisch rechtsgebied. Zo gaan de bv’s nu op de schop, door de flexibilisering van het bv-recht. Daarom moet ik steeds weer bijleren. Die dynamiek bevalt me: ik wil niet veertig jaar hetzelfde doen. Ik volg vaak seminars en cursussen over actuele onderwerpen. Dan ben ik helemaal up-to-date, en die kennis geef ik weer door aan cliënten. Zo gaf ik laatst een presentatie aan cliënten over een nieuwe Europese verordening.

Je hebt een goede kans op een baan met de afstudeerrichting Ondernemingsrecht. Bedrijven hebben in goede en slechte tijden advocaten nodig. Je kunt je baan bovendien heel erg op je persoonlijkheid afstemmen. Ben je wetenschappelijk ingesteld, dan schrijf je adviezen en lange memoranda. Ben je extravert, dan ben je vaak op de rechtbank te vinden. En met een goede cijferlijst heb je het helemaal voor het uitkiezen!”

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.