Universiteit Leiden

nl en

Encyclopedie en filosofie van het recht (LL.M.)

Arbeidsmarkt

Joia ten Velden

Advocaat

Joia ten Velden

“Ik beveel de master Encyclopedie en Filosofie van het Recht van harte aan. Het is een brede studie en strekt verder dan het louter academische; de master zal je (waarschijnlijk) ook op persoonlijk vlak verder doen ontplooien.”

Tijdens de master lees je primaire werken, van ’s werelds grootste en uiteenlopende filosofen (Arendt, Heidegger, Plato). Als het goed is verlies je je in de teksten, maar keer je altijd weer terug bij het recht. Het onderwijs wordt verzorgd door eersteklas hoogleraren en universitair docenten. Zij hebben passie voor hun onderzoeksgebied, voor de denkers die hen inpalmden en het contact is persoonlijk. Je schrijft wekelijks essays en er wordt deels mondeling geëxamineerd.

In mijn tijd werd met regelmaat gevraagd wat je nu precies met deze master kon (worden). Mijn advies is: laat je door die vraag niet van de wijs brengen. Als je interesse hebt in de bedoelde materie, beveel ik je deze master aan. Met deze master op zak, kun je alle kanten op. Potentiële werkgevers zijn nieuwsgierig naar de master. Ik werk nu als advocaat bij Loonstein Advocaten in Amsterdam en voer een brede civiele (proces)praktijk. Ik ben in de leer bij advocaat Herman Loonstein, die ruim veertig jaar in het vak zit.

Tijdens de master leer je scherp denken en to the point schrijven. Als advocaat zijn dat belangrijke vaardigheden. Op mijn werk moet ik gecompliceerde uitspraken analyseren en heldere processtukken opstellen. Ik kan voortborduren op hetgeen ik mij op de master eigen maakte.

Jorieke Manenschijn

Docent-onderzoeker

Jorieke Manenschijn

“Het onderwijs was uitdagend, en door de vele paperopdrachten heb ik goed leren schrijven en de kans gekregen om mijn eigen gedachten te scherpen.”

Ik heb erg veel aan de schrijfvaardigheden die ik heb opgedaan. Op dit moment werk ik als docent-onderzoeker op de afdeling encyclopedie. Tijdens de master werden er docenten gezocht. Nadat ik succesvol had meegedraaid in een vak, kreeg ik de kans om een onderzoeksvoorstel te schrijven wat uiteindelijk ook geaccepteerd is.

Ik heb master Encyclopedie en Filosofie van het recht gedaan. Daarnaast heb ik via de ‘Leidse combinatie’ nog de master Philosophy of Law (120 EC) gevolgd.

Ik kan de master zeker aanraden aan eenieder die graag goed wil leren schrijven en argumenteren. Daarnaast is de sfeer op de master ook heel erg fijn. Door gesprekken en discussies te voeren met mijn medestudenten heb ik geleerd zuiver en analytisch te redeneren.

Carrière

Onze afgestudeerden werken in functies bij onder andere: 

  • de rechterlijke macht;
  • de (cassatie)advocatuur;
  • denktankafdelingen bij ministeries en bedrijven;
  • de media;
  • bedrijfsleven en consultancy;
  • universiteiten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.