Universiteit Leiden

nl en

Politiek, Beleid en Management (MSc)

Waarom Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden in Den Haag?

Aan de Universiteit Leiden studeer je bestuurskunde in Den Haag, het hart van de Nederlandse democratie, aan een van de grootste en oudste instituten. De locatie biedt een unieke kans om wetenschap en praktijk te combineren in het klaslokaal, en je hebt gemakkelijk toegang tot publieke professionals.

5 redenen om de Master Management van de Publieke Sector te studeren

  • De opleiding biedt verschillende mogelijkheden en richtingen om je verder te specialiseren. 
  • Je kunt kiezen voor onderwijs overdag of in de avonduren naast werk of stage. 
  • De universiteitsgebouwen in Den Haag bevinden zich op loopafstand van elkaar en het Centraal Station.
  • In Den Haag vind je ministeries, internationale organisaties, ambassades en kennisinstituten. 
  • Je studeert bestuurskunde in de snelst groeiende studentenstad van Nederland.

Knooppunt Den Haag

De aanwezigheid van de opleiding Bestuurskunde in het Den Haag onderstreept de focus van de opleiding op complexe en grensoverschrijdende vraagstukken. Je studeert dus in het hart van het publieke domein. Den Haag is het knooppunt van internationale, nationale, regionale en lokale maatschappelijke en beleidsprocessen. In Den Haag komen maatschappelijke belangen, lobbyorganisaties en de politiek en centrale overheid samen. In het onderzoek en onderwijs van het instituut staan daarmee de problemen waarmee de Nederlandse rijksoverheid  geconfronteerd wordt centraal. Vanuit ‘Den Haag’ leer je dus Nederland en de wereld kennen!

De Leidse Bestuurskunde in Den Haag

Het Instituut Bestuurskunde maakt deel uit van de Faculteit Governance and Global Affairs. De faculteit is een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum. Maatschappelijke vraagstukken worden vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd. De multinationale kant van veel kwesties komt nadrukkelijk aan de orde. Veel aandacht is er voor de interactie tussen de overheid en de samenleving. De relatie politiek-bestuur-beleid wordt ook binnen de historische context geplaatst om bestuurlijke vraagstukken van de toekomst beter te wegen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.