Universiteit Leiden

nl en

Politiek, Beleid en Management (MSc)

Studieprogramma

Het programma van de dagtrack Politiek, Beleid en Management bestaat uit vier blokken.

In blok 1 gaan we meteen de diepte in met een challenge. Tegelijkertijd volg je een vak over botsende publieke waarden en maak je kennis met verschillende onderzoeksstrategieën die je tegen het einde van de opleiding nodig hebt voor je afstudeeronderzoek.

Nadat je in het eerste blok kennis hebt gemaakt met de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken, reflecteer je in blok 2 vanuit een drietal door jou gekozen bestuurskundige kernvakken op de centrale wetenschappelijke vragen. De kernvakken zijn: management en verandering van publieke organisaties, besluitvorming, politiek en bestuur, en economie voor beleidsmakers.

In blok 3 ga je je verder verdiepen en specialiseren in een door jou gekozen bestuurskundig profiel. Je kiest daarvoor één (van de vijf) profielvakken. Vier van deze vakken zijn één-op-één gerelateerd aan een van de kernvakken. Het profielvak ‘digitalisering in bestuur en beleid’ bied je de mogelijkheid om een interdisciplinair profiel te volgen. 

Vanuit de profielvakken stroom je vervolgens in, in een afstudeeronderzoek dat je in blok 4 uitvoert en afrondt. De afstudeeronderzoeken zullen rekening houden met de gekozen profielen en verschillende vormen kennen. 

Vakkenoverzicht

Klik op de onderstaande vakken om meer te weten te komen over de inhoud en onderwijsvorm.

 Blok  Fase  Vak
 1 De diepte in
 2  Reflectie

Keuze 3 uit 4 kernvakken:

 3 Professionele specialisatie: profielvak en start afstudeeronderzoek

Kies 1 profielvak:

 4 Professionele specialisatie: afstudeeronderzoek

Capstones op het thema van afstudeeronderzoek gekoppeld aan profielvak:

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.