Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Engels (MA) (120EC)

In twee jaar tijd verdiep je je verder in de Engelse taal, literatuur en cultuur en behaal je tevens een eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het schoolvak Engels.

Wil je leraar worden maar weet je nog niet welk opleidingstraject bij jou past? Bekijk dan de informatie over de lerarenopleidingen en oriënteer je op jouw mogelijkheden bij het ICLON. 

Leraar worden?

Wil jij als leraar het verschil voor leerlingen maken? Houd je van jouw vak en wil je jouw kennis graag overdragen op leerlingen? Wil je samen met leerlingen vakinhoudelijke en maatschappelijke thema’s verkennen? De Educatieve master bereidt je goed voor op een loopbaan als leraar in het voortgezet onderwijs.

Is deze master iets voor jou?

Deze Educatieve master is zowel voor studenten die leraar willen worden, als voor studenten die in het algemeen geïnteresseerd zijn in het overdragen van kennis. Door de gedegen vakinhoud die je aangereikt krijgt, ligt je loopbaan na deze master nog niet vast, maar houd je je opties open. Denk bijvoorbeeld aan een loopbaan in de educatieve sector, bij een bedrijf of bij de overheid. En ook een promotietraject met daarna een wetenschappelijke loopbaan behoort in principe tot de mogelijkheden.

Ieder semester volg je zowel vakinhoudelijke vakken op de Faculteit der Geesteswetenschappen als vakken op gebied van didactiek en pedagogiek bij het ICLON. Daarnaast loopt je stage op een middelbare school. Tevens heb je tijd nodig voor zelfstudie en het voorbereiden van je lessen. Het is dus belangrijk dat je fulltime beschikbaar bent voor deze master.

Meer informatie

>> Informatie over de opleiding
>> Voorlichtingsactiviteiten
>> Carrièreperspectieven
>> Aanmelding en toelating
>> Contact

Waarom de Educatieve master Engels in Leiden?

  • Vakinhoud Engels en lerarenopleiding worden geïntegreerd aangeboden. Bekijk de opzet van de opleiding.
  • Je verdiept je tijdens het master in zowel Engelse taal- als letterkunde en kunt kiezen uit verschillende verdiepende vakken, waaronder tweede taalverwerving.
  • De master biedt kleinschalig onderwijs met ruimte voor persoonlijk contact met docenten, die elk vanuit hun eigen expertise betrokken zijn bij jouw ontwikkeling.
  • De master start met een stage op een school. Vakinhoudelijke en (vak-)  didactische kennis kunnen zo meteen in de praktijk gebracht worden.
  • Na afronding van deze master ligt een loopbaan als docent in het voortgezet onderwijs voor je open. Ook andere functies in de educatieve sector of bijvoorbeeld een vakinhoudelijk promotietraject behoren tot de loopbaanmogelijkheden. Oriënteer je op de mogelijkheden.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de studieadviseur of het secretariaat van de lerarenopleiding. Meer informatie is te verkrijgen tijdens de Masterdag: bezoek de opleidingspresentatie van de Educatieve master of praat met docenten en studenten tijdens de informatiemarkt.

Chat met een student

Heb je een vraag over het studentenleven in Leiden, studeren aan de Universiteit Leiden of ben je op zoek naar informatie over de tweejarige masteropleiding Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen? Kom direct in contact met één van onze studenten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.