Universiteit Leiden

nl en

Educatieve master Engels (MA) (120EC)

Carrièreperspectieven

Onderwijsprofessional in het voortgezet onderwijs of mbo

Als universitair opgeleide docent heb je volop mogelijkheden; academici zijn zeer gewild in het voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw) en het mbo. Jouw kennis en kunde is hier meer dan welkom. Sta je eenmaal voor de klas, dan zijn er meerdere ontwikkelmogelijkheden: als vakexpert, onderzoeker, ontwerper van onderwijs of een andere rol in de onderwijsorganisatie. Als docent kun je je altijd verder professionaliseren. Neem bijvoorbeeld deel aan de jaarlijkse Nascholingsdag Talen en maak gebruik van het aanbod van ONZ.

Op de website Onderwijsloket vind je actuele en uitgebreide informatie over carrièremogelijkheden en arbeidsvoorwaarden in het voortgezet onderwijs.

Je waarde voor andere sectoren

Door de ervaring die je opbouwt voor de klas (docentvaardigheden) en de kennis die je opdoet vanuit de vakwetenschap, ben je interessant voor meerdere sectoren:

  • voor de educatieve sector (bijvoorbeeld bij een educatieve uitgeverij of museum);
  • bij de overheid (bijvoorbeeld als docentadviseur of beleidsmedewerker);
  • bij bedrijven (bijvoorbeeld bij bedrijven die zich richten op het onderwijs als afzetmarkt zoals huiswerkbegeleidingsbureaus).

De master bevat veel vakinhoud inclusief een masterscriptie. Dat maakt dat een promotietraject als start voor een academische carrière ook tot de loopbaanmogelijkheden behoort. 

Direct naar

>> Overzicht
>> Over de opleiding
>> Aanmelding en toelating
>> Voorlichtingsactiviteiten
>> Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.