Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting) (LL.B.)

Stap 2: Check de aanmelddeadlines

Nu je weet wat de toelatingsvoorwaarden zijn van jouw bachelor is het tijd om de aanmelddeadlines te checken.

Aanmelden

Deadline

Voor wie?

1 november Colloquium doctum toelatingsverzoeken (Meer informatie)

1 april

Studenten van buiten de EU (visa en/of verblijfsvergunning). Studenten moeten voor deze deadline een toelatingsverzoek hebben ingediend via het online toelatingsportaal. Deze deadline geldt ook voor studenten die al een verblijfsvergunning hebben voor hun studie en deze dienen te verlengen.

1 mei

Je hebt wettelijk recht op studiekeuze-advies.
Ben je direct toelaatbaar? Als je je op uiterlijk 1 mei aanmeldt, dan heb je recht op een studiekeuzecheck. De Universiteit Leiden accepteert ook nog aanmeldingen na 1 mei mits je direct toelaatbaar bent; je verliest dan wel het recht op studiekeuzeadvies.

15 juni

Studenten die niet direct toelaatbaar zijn en een toelatingsverzoek moeten indienen. via het online toelatingsportaal van de Universiteit Leiden (uSis).

Meld je op tijd aan! Zie stap 4 voor de aanmeldprocedure.

LET OP: 1 april en 15 juni zijn géén deadlines voor Studielink maar voor het indienen van je toelatingsverzoek via uSis (het online toelatingsportaal). Mocht je niet direct toelaatbaar zijn en moet je een verzoek tot toelating indienen dan raden wij je met klem aan je al 2 weken vóór bovenvermelde deadlines aan te melden via Studielink. Na deze eerste stap van je aanmelding in studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met login gegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.

Doorloop alle stappen en instructies via het online toelatingsportaal, upload de noodzakelijke documenten en dien tijdig (dus vóór 1 april of 15 juni) je verzoek in. Ben je te laat, dan kan je verzoek niet (meer) in behandeling worden genomen.

We adviseren je daarom je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen. De Universiteit Leiden kan je namelijk ook nog om aanvullende informatie vragen om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen.

Zie hier alle deadlines voor aanmelden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.