Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting) (LL.B.)

Extra uitdagingen

Wil je graag wat extra’s doen naast je studie? Daar is bij de Universiteit Leiden alle ruimte voor.

Honours College

Kun en wil jij meer naast je bachelorstudie doen? En lijkt het je wel wat om al je talenten te ontwikkelen? Dat kan in het Honours College van de Universiteit Leiden. Met het Honours College biedt de Universiteit Leiden jou als bachelorstudent een extra mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Het stimulerende en vernieuwende onderwijsprogramma van 30 EC is dan ook speciaal ontwikkeld voor enthousiaste en nieuwsgierige studenten. Zo word je meer uitgedaagd en leer je over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleinere groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van andere studies. Hierdoor bouw je een schat aan vaardigheden op en groei je op zowel persoonlijk als academisch vlak.
Lees meer over het Honours College

Honours College Law
Als student aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid kun je aan het Honours College Law meedoen, maar je mag ook deelnemen aan de trajecten van andere faculteiten.
Dit honourstraject is voor nieuwsgierige en enthousiaste studenten rechten en criminologie. In het traject krijg je veel vrijheid om te kiezen uit een gevarieerd vakkenaanbod. De vakken vormen een verdieping of een verbreding ten opzichte van de vakken van jouw studie. In het programma werk je aan onderzoeksvaardigheden en ook aan het toepassen van jouw kennis over het rechten in de praktijk.

  • Locatie: Leiden
  • Voertaal: Nederlands (soms Engels)
  • Toegankelijk voor studenten opleidingen Rechtsgeleerdheid en Criminologie

Meer informatie is te vinden op de pagina van Honours College Law.

Bachelor Honours Classes

Naast je bachelorstudie kun je aan de Universiteit Leiden Bachelor Honours Classes volgen. Honours Classes zijn vakken over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen en over vaardigheden . In deze vakken werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst of vormgeving? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentprogramma's Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en Honours Classes. Een keuzevakkenpakket van 15 of 30 EC, als invulling van keuzeruimte in de Bachelorstudie, is mogelijk. Een overzicht van dit onderwijs is in de Studiegids te zien. Meer informatie over de ACPA.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden