Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting) (LL.B.)

Consumentenklachten, de strijd tegen drugs, familiezaken, staatskwesties: rechtsgeleerdheid is maatschappelijk relevant en actueel. Wil je een loopbaan ‘in toga’, dan heb je een opleiding Rechtsgeleerdheid nodig.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Aanvullend op de bovenstaande video bekijk je hier de volledige en meest recente toelatings- en aanmeldingseisen voor Rechtsgeleerdheid.

Tim van der Kemp

Student

Tim van der Kemp

“Ik werd laatst aangesproken door een neef van mij, omdat hij advies nodig had en wist dat ik Rechten studeerde. Ik heb mijn wetboek erbij gepakt en hem zo goed mogelijk geholpen. Op zo’n moment begrijp je ineens hoe leuk het recht kan zijn.”

Ook geïnteresseerd in andere studies? Bekijk en vergelijk alle opleidingen.

Waarom Rechtsgeleerdheid studeren?

De opleiding Rechtsgeleerdheid is breed, maatschappelijk relevant en heel concreet. Tijdens colleges worden actuele onderwerpen besproken, gekoppeld aan de wetenschappelijke theorie: mensenrechten, politiek, sport, rampen of criminaliteit. Met deze hoofdrichting leg je een stevige basis voor je juridische carrière. Je kunt aansluitend kiezen voor veel masterspecialisaties, van Burgerlijk recht, Strafrecht tot Internationaal recht. Behaal je na je bachelor ook nog je master, dan heb toegang tot de toga-beroepen zoals rechter, advocaat en officier van Justitie (OM).

Waarom Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden?

  • Je leert bij de opleiding Rechtsgeleerdheid alles over nationaal, Europees en internationaal recht van inspirerende docenten die vaak zelf werken als rechter, advocaat, notaris of (bedrijfs)jurist.
  • Met deze bachelor - in combinatie met een van onze juridische masters –voldoe je direct aan de eisen die gelden voor toelating tot zowel de advocatuur als de rechterlijke macht (Civiel effect).
  • Je kunt je studie verbreden door bijvoorbeeld het Honours programma te volgen, stage te lopen bij de beste juridische partners van de faculteit of deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma.
  • Onze excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de juridische bibliotheek en ons ijzersterke internationale netwerk staan ook tot jouw beschikking.

Lees meer redenen om Rechtsgeleerdheid te studeren aan de Universiteit Leiden.

Past Rechtsgeleerdheid bij jou?

Heb jij belangstelling voor mensen en maatschappelijke ontwikkelingen? Ben je nieuwsgierig en analytisch én kun je goed redeneren? Dan is Rechtsgeleerdheid waarschijnlijk iets voor jou. Als jurist probeer je op een creatieve manier, binnen het rechtssysteem, de beste oplossing te vinden. Gevoel voor taal, zelfdiscipline, een kritische houding en doorzettingsvermogen komen daarbij goed van pas.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Rechtsgeleerdheid.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.