Universiteit Leiden

nl en

Notarieel Recht (LL.B.)

Studeren in deeltijd

De Bachelor Notarieel recht aan de Universiteit Leiden kan ook in deeltijd gevolgd worden. Het deeltijdprogramma van de BA Notarieel recht verschilt alleen in studieduur en is qua inhoud identiek aan het voltijdprogramma.

Voltijd studenten hebben in het eerste jaar een aanwezigheidsplicht bij werkgroepen en tentamens en zijn ingedeeld in vaste tutorgroepen, waarmee ze de werkgroepen volgen. Als de voltijdstudie geen optie voor je is, omdat je bijvoorbeeld al werkt of nog een andere studie volgt, kan je deze studie in deeltijd volgen. Je maakt je eigen planning en bepaalt zelf wat haalbaar is.

Het deeltijdprogramma is geen avondopleiding: houdt rekening met zo’n 25 uur per week aan studeren. Sommige opleidingen hebben gecombineerde hoorcolleges/werkgroepen in de avond maar veel onderwijs is overdag. Tentamens zijn altijd overdag.

Studiepunten

In het voltijdprogramma duurt de bachelor 3 jaar en heeft elk jaar 60 studiepunten. De duur van het deeltijdprogramma ligt voor een groot deel aan de mogelijkheden die je zelf hebt om naast andere verplichtingen onderwijs te volgen. De duur voor deeltijders ligt rond de 4,5 jaar, waarbij elk jaar ongeveer 40 studiepunten heeft. Voor de studenten van het voltijdprogramma is het verplicht om in het eerste jaar het bindend studieadvies (BSA) van 45 studiepunten te behalen. Voor deeltijdstudenten is deze verplichte norm 30 studiepunten.

Maatwerk

De bachelorstudie als deeltijd volgen is maatwerk, waarbij getracht wordt de contacturen zo goed mogelijk aan te laten sluiten.

Bekijk voor meer informatie dit document (pdf). Na je inschrijving kan je met de studieadviseurs contact opnemen om eventueel een planning te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.