Universiteit Leiden

nl en

Koreastudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Leiden studentenstad

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Mary Liz Dodds

Student

Mary Liz Dodds

"Leiden is echt ontzettend leuk. Voor mijn gevoel is het een groot dorp. Dat komt door de gezelligheid en de knusse binnenstad waar je heerlijk kunt rondlopen."

Sander Breeuwer

Student

Sander Breeuwer

"Op de opleiding hangt een gemoedelijke sfeer. Het is kleinschalig, dus je kent elkaar snel. Samen deel je een passie voor Korea. De studievereniging Tanuki organiseert gezellige activiteiten, zoals filmavonden, lezingen, feesten, een jaarlijks kamp en uitjes."

"Zo hebben we bijvoorbeeld het Korea culture center in Brussel bezocht en tijdens de Japan en Korea Company days kon je als student Koreaanse en Japanse bedrijven in Nederland leren kennen om je netwerk te vergroten. Zelf zit ik in de journal-commissie van de studievereniging, waarmee we eens in de twee maanden een journal uitbrengen, met daarin door de commissie geschreven artikelen, zowel inhoudelijk als over de vereniging zelf."

"Ook wordt er vanuit de opleiding de Language exchange table georganiseerd, een wekelijkse bijeenkomst waar studenten Koreastudies en Koreaanse uitwisselingsstudenten in kleine groepjes in het Koreaans praten om te oefenen."

Studievereniging Tanuki

Wil je jouw studiegenoten ook buiten de collegezalen ontmoeten en beter leren kennen? Tanuki (vertaling: wasbeer) is de studievereniging voor studenten Japanstudies en Koreastudies en organiseert feesten, borrels, filmavonden, excursies, en lezingen. Er is zelfs een eigen voetbalteam: TFC Banzai! Ook onderhoudt Tanuki contacten met het bedrijfsleven. Een paar keer per jaar verschijnt het Tanuki Journal, vol verhalen van studenten over hun buitenlandverblijf, recepten en nog veel meer. Tanuki organiseert ook activiteiten met de studievereniging S.V.S. (Chinastudies). Zo ontmoet je altijd wel mensen die je aanspreken!

Meer weten over Tanuki? Bezoek de website of de Facebook van de vereniging.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.