Universiteit Leiden

nl en

Koreastudies (BA)

Studentenleven

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken.

Studievereniging S.V.K. Dokkaebi

Bij het leven van een echte student hoort natuurlijk niet alleen studeren. Nieuwe vrienden maken, feesten/borrelen en gezelligheid maken het studentenleventje helemaal af! De beste manier om dit te doen is via een studievereniging. Zo leer je de mensen van je studie kennen en zorgt de vereniging voor extra hulp bij je studie. S.V.K. Dokkaebi bestaat sinds 1 maart 2022, wat betekent dat dit jaar ons eerste officiële jaar als studievereniging is. Wij hebben er heel veel zin in en kijken ernaar uit om jullie, naast de studie, op een leuke manier kennis te laten maken met de Koreaanse cultuur en jullie medestudenten!

Meer weten over Dokkaebi? Bezoek de website of Instagram van de vereniging.

Grace Asiamah Toku

Student

Grace Asiamah Toku

"Via de Career Day van de studievereniging Tanuki heb ik een stage gevonden bij Hyundai Motor Nederland. Dat was supercool! Ik heb toen gewerkt op de HR-afdeling. Het werk was de perfecte combinatie tussen Koreastudies en Psychologie. De evenementen van Tanuki bezoeken is dus zeker een aanrader, want je kan er echt nuttige dingen uithalen!"

Mary Liz Dodds

Student

Mary Liz Dodds

"Leiden is echt ontzettend leuk. Voor mijn gevoel is het een groot dorp. Dat komt door de gezelligheid en de knusse binnenstad waar je heerlijk kunt rondlopen."

Sander Breeuwer

Student

Sander Breeuwer

"Op de opleiding hangt een gemoedelijke sfeer. Het is kleinschalig, dus je kent elkaar snel. Samen deel je een passie voor Korea. De studievereniging Tanuki organiseert gezellige activiteiten, zoals filmavonden, lezingen, feesten, een jaarlijks kamp en uitjes."

"Zo hebben we bijvoorbeeld het Korea culture center in Brussel bezocht en tijdens de Japan en Korea Company days kon je als student Koreaanse en Japanse bedrijven in Nederland leren kennen om je netwerk te vergroten. Zelf zit ik in de journal-commissie van de studievereniging, waarmee we eens in de twee maanden een journal uitbrengen, met daarin door de commissie geschreven artikelen, zowel inhoudelijk als over de vereniging zelf."

"Ook wordt er vanuit de opleiding de Language exchange table georganiseerd, een wekelijkse bijeenkomst waar studenten Koreastudies en Koreaanse uitwisselingsstudenten in kleine groepjes in het Koreaans praten om te oefenen."

Leiden studentenstad

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Leiden is een levendige studentenstad waar de historie vanaf druipt en de studentencultuur overal voelbaar is. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten. Zo vind je in het sfeervolle en compacte centrum alles wat je nodig hebt in je studentenleven: van universiteitsgebouwen tot studentenkroegen en van studentenhuizen tot studentenverenigingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.