Universiteit Leiden

nl en

Koreastudies (BA)

Extra uitdaging

Ben je nieuwsgierig, ambitieus en wil je meer doen dan alleen je reguliere studie? Verbreed dan je horizon via het extra-curriculair honoursonderwijs van de Universiteit Leiden, doe relevante werkervaring op tijdens een leuke stage of spijker je kennis bij van muziek en beeldende kunst aan de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Er is meer dan genoeg te doen!

Dubbele Bachelor+

Volg je twee bacheloropleidingen of overweeg je het? Word dan een Dubbele Bachelor+ student. Het Honours College biedt een aangepast Honoursprogramma aan, waarbij je naast je reguliere studies kan toetreden tot het Honours College.

Stage

Oriënteren op de arbeidsmarkt doe je het allerbeste tijdens een stage in je bachelor. Je doet ervaring op, je legt belangrijke contacten en je onderscheidt je.

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Geïnteresseerd in muziek, beeldende kunst en muziekfilosofie? ACPA biedt onderwijs aan in de vorm van keuzevakken, talentmodules Practicum Musicae (PM) en Practicum Artium (PA) en honours classes. Meer informatie over de ACPA!

Grace Asiamah Toku

Student

Grace Asiamah Toku

"In mijn tweede jaar was ik studentenmentor en lid van de opleidingscommissie, allebei van Koreastudies. Dat was heel leuk. Als studentmentor begeleidde ik de eerstejaars studenten. Bij de opleidingscommissie hadden we een maandelijkse vergadering, waarbij we beoordelingen van studenten over de lessen bespraken."

Ifang Bremer

Alumnus

Ifang Bremer

"Ik zat als studentlid in het opleidingsbestuur van Koreastudies. Om de week vergaderde ik met docenten mee over hoe de opleiding eruitzag en welke veranderingen er eventueel nodig waren. Ook nam ik plaats in sollicitatiecommissies. Als er bijvoorbeeld een vacature was voor een nieuwe docent, zat ik bij de gesprekken. Ik stelde vragen en besliste ook mee over of zij werden aangenomen. Ik heb er veel van geleerd om in het opleidingsbestuur te zitten en het is een fijne manier om de docenten goed te leren kennen."

Honours College

Kun en wil jij meer naast je bachelorstudie doen? En lijkt het je wel wat om al je talenten te ontwikkelen? Dat kan in het Honours College van de Universiteit Leiden. Met het Honours College biedt de Universiteit Leiden jou als bachelorstudent een extra mogelijkheid om meer uit jezelf te halen. Het stimulerende en vernieuwende onderwijsprogramma van 30 EC is dan ook speciaal ontwikkeld voor enthousiaste en nieuwsgierige studenten. Zo word je meer uitgedaagd en leer je over de grenzen van je eigen studie heen te kijken. Je krijgt college in kleinere groepen met veel persoonlijke aandacht en komt in contact met studenten van andere studies. Hierdoor bouw je een schat aan vaardigheden op en groei je op zowel persoonlijk als academisch vlak.
Lees meer over het Honours College

Humanities Lab
Heb je behoefte aan extra uitdaging naast je studie? Als student aan de Faculteit Geesteswetenschappen kun je aan het Humanities Lab meedoen, maar je mag ook deelnemen aan de trajecten van andere faculteiten. Vind je juist de Geesteswetenschappen interessant? Dan is één van de drie programma’s van het Honoursprogramma van Geesteswetenschappen Humanities Lab iets voor jou! Welk programma je kiest, is afhankelijk van jouw achtergrond en voorkeur.

  • Vind je de verbinding tussen de Geesteswetenschappen onderling en met andere disciplines interessant? En houd je van uitdagend, kleinschalig intensief onderwijs met topwetenschappers? Dan is Expedition iets voor jou.
  • Wil je je eigen individuele programma samenstellen? Dan is Solo jouw ding.
  • Wil je twee bacheloropleidingen tegelijk volgen? Dan doe je Double+!

Welk programma je bij het Humanities Lab kiest is dus helemaal aan jou.

  • Locatie: Leiden en Den Haag
  • Voertaal: Nederlands en Engels
  • Toegankelijk voor studenten van alle bacheloropleidingen Universiteit Leiden

Meer informatie is te vinden op onze campagnesite.

Bachelor Honours Classes

Naast je bachelorstudie kun je aan de Universiteit Leiden Bachelor Honours Classes volgen. Honours Classes zijn vakken over complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen en over vaardigheden . In deze vakken werk je samen met ongeveer 20 studenten van verschillende studies en universiteiten, waaronder ook internationale studenten. Je leert onderwerpen te benaderen vanuit verschillende vakgebieden en culturen. Lees meer over Bachelor Honours Classes.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.