Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Economie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica & Economie (BSc)

Studentenleven

Leiden is een mooie plek om de studie Informatica te combineren met persoonlijke ontwikkeling en te werken aan jouw toekomst.

Leiden en Den Haag

Doordat je als I&E-student in twee steden studeert heb je verschillende lijntjes naar zowel de wetenschap als het bedrijfsleven. Hierdoor kun je al tijdens de studie goed uitzoeken in welke omgeving jij je het prettigst voelt. 

In Leiden vinden de colleges plaats in het Snelliusgebouw op het Bio Science Park. Hier wordt ook het onderwijs van de andere Informatica-afstudeerrichtingen en de opleiding Wiskunde verzorgd. Als je in Leiden studeert, vind je alles in en rondom de gezellige binnenstad. Winkels, verenigingen, bioscopen, terrasjes, cultuur en feesten: alles bevindt zich op loopafstand van elkaar.

Een deel van de colleges volg je op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden, in het nieuwe Wijnhavencomplex. De Universiteit Leiden is sinds eind jaren negentig gevestigd in Den Haag en in 2016 is daar het nieuwe Wijnhavengebouw geopend. Het bevindt zich midden in de stad tussen verschillende ministeries en vlakbij het Centraal Station en het Binnenhof.

Lisanne

Student

Lisanne

‘In het eerste jaar woonde ik nog thuis, maar daarna ben ik in Leiden gaan wonen. Ik vind het belangrijk dat het contact tussen docenten en studenten net zo goed blijft als het nu is en dat studenten zich verbonden voelen met de opleiding. Ik heb me daar afgelopen jaar voor ingezet vanuit de studievereniging.’

Hermes Spaink

Student

Hermes Spaink

‘Ik ben lid van de studievereniging De Leidsche Flesch, daar ga ik vaak koffie halen. Ook ga ik regelmatig mee met activiteiten. Zo ben ik mee geweest op het eerstejaarsweekend en de eerstejaarsexcursie: een weekend naar Cambridge en Birmingham, heel erg leuk.’

Studievereniging De Leidsche Flesch

De Leidsche Flesch is de studievereniging voor studenten Natuurkunde, Sterrenkunde, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Leiden. Aan het begin van het collegejaar organiseert de vereniging een eerstejaarsweekend waarin je kunt kennismaken met je studiegenoten. Daarnaast zijn er door het hele jaar heen vakinhoudelijke activiteiten als excursies, lezingen en een buitenlandse studiereis. Ook organiseert de vereniging regelmatig filmavonden, pubquizzen en feesten. Verder kun je bij De Leidsche Flesch met korting je studieboeken kopen.

Studentenverenigingen

Je kunt ook lid worden van een vereniging waarbij je persoonlijke talenten ontwikkelt zoals muziek, zang of sport. Bekijk hier welke vereniging bij je past.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.