Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Economie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica & Economie (BSc)

Verplichte matching

Voor Informatica (en I&E) is het doorlopen van de matchingsactiviteit een verplicht onderdeel van de toelatingsprocedure voor studenten met een Nederlandse vooropleiding.

Wat is verplichte matching?

Tijdens de matching volg je online studieactiviteiten en maak je kennis met de studie voordat je aan de opleiding begint. Sluit de focus en het niveau van de opleiding aan bij jouw interesses en capaciteiten?

  • Na je deelname ontvang je een persoonlijk advies. Je toetst zo of je voldoende motivatie en studievaardigheden bezit om in september te starten. Zo vergroot je de kans dat je de goede studiekeuze maakt.
  • Mocht je erachter komen dat de opleiding toch niet bij je past, dan heb je nog tijd om je op een andere opleiding te ori├źnteren. We raden je aan op tijd deel te nemen aan de matching zodat je voldoende tijd hebt om de ontvangen feedback mee te nemen in je definitieve studiekeuze.
  • De matching is niet bindend: je bepaalt zelf of je met de opleiding start.

Hoe meld je je aan?

  • Na je inschrijfverzoek in Studielink krijg je een automatische ontvangstbevestiging van de universiteit. Mocht je hier problemen in ondervinden, neem dan contact op met Frontoffice Studentenzaken de infobalie van Plexus (T: 071-5278011).
  • Na je aanmelding in Studielink ontvang je in maart/februari (op z'n vroegst) van de opleiding een e-mail met daarin informatie over je aanmelding voor de Verplichte Matching. Controleer voor de zekerheid je spambox. Daar ook geen bericht? Neem dan contact op met de opleiding via matching@liacs.leidenuniv.nl.  

Mocht je problemen ondervinden met aanmelding voor verplichte matching, neem dan direct contact op met de opleiding. 

Heb je je aangemeld voor de verplichte matching, maar wil je toch niet mee doen? Meld je dan tijdig af bij de opleiding. Als je je niet voor de aanmelddeadline afmeld, blijft je aanmelding (en deelname) voor verplichte matching gewoon staan.

Programma verplichte matching

De matching bestaat uit een online module met een aantal inhoudelijke onderdelen zoals het bestuderen van colleges en het beantwoorden van vragen, van maximaal 8 uur. Na de online module ontvang je een persoonlijke terugkoppeling, die een van de volgende uitkomsten kan hebben:

  • Er is sprake van een match. Als je aan alle reguliere ingangseisen voldoet kun je je inschrijving voor de opleiding Informatica voltooien.
  • Er is sprake van twijfel of Informatica wel de juiste studie voor jou is. Je ontvangt een uitnodiging voor een matchingsgesprek. Je aanwezigheid bij dit gesprek is onderdeel van de verplichte matching.

Nadat je je in studielink hebt aangemeld zul je in het voorjaar per e-mail bericht ontvangen van de opleiding over de matching. 

Op basis van je eigen ervaringen en de terugkoppeling van de opleiding kun je zelf een goede en weloverwogen definitieve studiekeuze maken. Voor vragen over verplichte matching neem je contact op met de opleiding.

Privacyverklaring studiekiezers Leiden 
Juridisch Kader Leiden Matching  

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.