Universiteit Leiden

nl en
Informatica en Economie - Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen - Universiteit Leiden

Informatica & Economie (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

In Leiden kun je kiezen voor de specialisatie Informatica & Economie waar je je bezig houdt met het gebruiken, analyseren en verwerken van data om bedrijfsstrategieën en –processen te verbeteren.

Redenen om Informatica & Economie in Leiden te gaan studeren:

  • Tijdens de studie bouw je kennis van de informatica en de (bedrijfs)economie op, en leer je hoe je succesvol projecten kunt leiden op het raakvlak van IT en bedrijfskunde.
  • De Universiteit Leiden is sterk in Data Science, een combinatie van statistiek, informatica en andere disciplines, zoals de medische wetenschap en de economie. Met Data Science leer je om in enorme bergen gegevens patronen te herkennen. Zo kun je data omzetten in waardevolle kennis.
  • De Universiteit Leiden is een onderzoeksintensive universiteit. Je krijgt college van onderzoekers die gespecialiseerd zijn in diverse onderwerpen zoals embedded systems, software engineering, machine learning en data mining. Inzichten die ze in hun eigen onderzoek opdoen laten ze direct zien in hun colleges.

Studeren aan de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

Ontdek hoe de wereld in elkaar zit om ook in de toekomst te kunnen innoveren. De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit in het hart van het Leiden Bio Science Park. Medewerkers en studenten werken dagelijks in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling belangrijke uitgangspunten zijn. Studenten krijgen onderwijs in een inspirerende en moderne onderzoeksomgeving en zijn vanaf het begin van hun studie betrokken bij het onderzoek: een ideale omgeving om te leren door onderzoek te doen.

Het onderwijs van I&E wordt deels verzorgd op de campus in Den Haag van de Universiteit Leiden: het Wijnhavencomplex. Deze nieuwe locatie op de campus Den Haag bevindt zich in het centrum van de stad, vlakbij Den Haag Centraal, het Binnenhof en de ministeries. De Campus Den Haag is opgericht als tweede vestiging van de Universiteit Leiden, die zich oorspronkelijk richtte op professionals in het bedrijfsleven. Inmiddels is het opleidingsaanbod van de Universiteit Leiden in Den Haag uitgebreid. 

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en we dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de nationale rankings, zoals de Keuzegids Universiteiten. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.