Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.B.)

Hoe worden multinationals belast en welke mogelijkheden hebben zij om belasting te ontwijken? Kunnen werknemers belastingvrij een bonus van hun baas ontvangen? Hoe worden spaarders belast die nauwelijks rente krijgen op hun spaarrekening? Als deze vragen je interesseren, dan is de bachelor Fiscaal Recht iets voor jou! Je leert fiscale vraagstukken te analyseren en een kritische houding aan te nemen ten opzichte van het snel veranderende belastingrecht.

Jan van de Streek

Wat maakt Fiscaal Recht interessant volgens hoogleraar Jan van de Streek?

Jan van de Streek

"De studie belastingrecht is in een investering in jezelf. Tijdens de studie belastingrecht maak je kennis met een fascinerend vakgebied dat het kloppende hart van de samenleving vormt. Na afronding van je studie kun je alle kanten op. Dat geldt in het bijzonder voor een studie belastingrecht in Leiden omdat we hoog aangeschreven staan in de wetenschap, het bedrijfsleven en bij de overheid."

Sylvie-Anne Veelenturf

Waarom koos student Sylvie-Anne voor Fiscaal Recht?

Sylvie-Anne Veelenturf

"Als student Fiscaal Recht in Leiden kan ik rekenen op de beste docenten die het belastingrecht met enthousiasme over weten te brengen. Daarnaast zorgt de kleinschaligheid voor een goede sfeer binnen de opleiding. Zo help je elkaar via het participantensysteem naar een goed resultaat voor het tentamen."

Bas Jorissen

Wat heeft alumnus Bas Jorissen aan zijn studie?

Bas Jorissen

"Ik ervaar mijn keuze voor Fiscaal Recht in Leiden nog dagelijks als meer dan een academische beslissing. Mijn vak en Alma Mater zijn een wezenlijk deel van mijn ‘zijn’ geworden. Na mijn studie heb ik mijn eigen belastingadvieskantoor opgericht. Ik geniet van mijn werk en daarin ervaar ik vaak hoeveel kennis de Leidse hoogleraren mij eigenlijk meegaven!"

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Aanvullend op de bovenstaande video bekijk je hier de volledige en meest recente toelatings- en aanmeldingseisen voor Fiscaal Recht.

Ook geïnteresseerd in andere studies? Bekijk en vergelijk alle opleidingen.

Waarom de bachelor Fiscaal Recht?

  • De Universiteit Leiden heeft een uitstekende reputatie en een warme sfeer in de meest historische en gezelligste studentenstad van Nederland.
  • Fiscaal Recht in Leiden is kleinschalig opgezet, waardoor er veel ruimte is voor individuele aandacht en contact met de docenten.
  • Het belastingrecht is aan veel verandering onderhevig, waardoor je een dynamisch vakgebied bestudeert en je studie maatschappelijk relevant is en altijd actueel.
  • Je krijgt les van professoren die actief zijn in het maatschappelijk debat.
  • De studie Fiscaal Recht biedt uitstekende baankansen met een hoger dan gemiddeld startsalaris.

Fiscaal Recht past bij jou als…

  • Je interesse hebt in economie en maatschappij.
  • Je het leuk vindt om problemen te analyseren.
  • Je gevoel hebt voor cijfers en taal, maar je hoeft geen rekenwonder te zijn.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Fiscaal Recht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.