Universiteit Leiden

nl en

Digitalisering, Data en Governance (BSc)

Waarom Universiteit Leiden?

Tijdens de specialisatie kijk je met een bestuurskundige èn een digitale blik naar actuele thema’s en vraagstukken. Je gebruikt daarbij je kennis over data, digitalisering, openbaar bestuur en politiek. Een unieke combinatie.

Redenen om Digitalisering, Data en Governance, in Den Haag te studeren

  • Je ontwikkelt schriftelijke, digitale en mondelinge vaardigheden die je als toekomstige bestuurskundige nodig hebt.
  • Je volgt Bestuurskunde op de nieuwe locatie Wijnhaven in het centrum van Den Haag; waar de regering het land bestuurt en samen met beleidsmakers en belangrijke maatschappelijke organisaties nationaal én internationaal beleid maken.
  • Je krijgt individuele, intensieve begeleiding om het optimale uit je studie te halen.
  • De focus van de DDG specialisatie geeft je unieke kansen op de arbeidsmarkt.
  • Door de kleinschaligheid leer je studiegenoten snel kennen, groepen en werkgroepen zijn maximaal 25 studenten groot en de sfeer is informeel.
  • Je studeert letterlijk midden tussen organisaties die een band hebben met openbaar bestuur en wereld van digitaal beleid.
  • Je krijgt in de specialisatie les in het Engels, wat je voorbereid op de internationale arbeidsmarkt en wetenschap.
  • Bij DDG kijk je naar wat digitalisering met de overheid doet - en hoe de overheid effectief is in een digitaliserende samenleving.

Studeren aan de Faculteit Governance and Global Affairs

Het Instituut Bestuurskunde maakt deel uit van de Faculteit Governance and Global Affairs. De faculteit is een internationaal gerenommeerd academisch kenniscentrum. Maatschappelijke vraagstukken worden vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief bestudeerd. De multinationale kant van veel kwesties komt nadrukkelijk aan de orde. Veel aandacht is er voor de interactie tussen de overheid en de samenleving. De relatie politiek-bestuur-beleid wordt ook binnen de historische context geplaatst om bestuurlijke vraagstukken van de toekomst beter te wegen.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.