Universiteit Leiden

nl en

Digitalisering, Data en Governance (BSc)

Extra uitdagingen

Studenten met ambitie en gedreven door nieuwsgierigheid worden uitgedaagd hun talenten verder te ontwikkelen, samen met docenten en medestudenten. De faculteit heeft hier speciale programma’s voor, met speciale aandacht voor programma’s van de Honours Academy.

Bachelor Honoursonderwijs

Voor nieuwsgierige en gemotiveerde bachelorstudenten organiseert de Honours Academy van de Universiteit Leiden verschillende vormen van extracurriculair onderwijs, variërend van langlopende programma’s tot kortdurende vakken.

Honours College

Heb jij interesse in een extra uitdaging naast je studie? Neem dan deel aan het Honours College. Je volgt een traject van 30 EC om je kennis en vaardigheden verder te verbreden en te verdiepen, bij je eigen of een andere faculteit. Het onderwijs is kleinschalig, met volop keuzemogelijkheden. Je ontmoet studenten uit andere disciplines en leert om over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken.

Bachelor Honours Classes

Lijkt het jou leuk om een vak te volgen dat buiten jouw comfortzone ligt? Bachelor Honours Classes (5 EC) zijn uitdagende vakken ter verbreding naast je reguliere studie, met veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Voor Honours College-studenten is het volgen van een Bachelor Honours Class onderdeel van hun programma, maar ook als niet-honoursstudent ben je van harte welkom om je aan te melden.

LDE Bachelor Honours Programme Sustainability

Wil jij jouw kennis op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen? Doe mee met het LDE Bachelor Honours Programme Sustainability (15 EC), een eenjarig interdisciplinair traject waaraan je als tweede- of derdejaars bachelorstudent kunt deelnemen. Je doet relevante kennis op, ontwikkelt vaardigheden en gaat aan de slag met actuele duurzaamheidsuitdagingen. Dit programma is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE). Studenten van alle drie de universiteiten kunnen deelnemen.

Master Honours Classes & Challenges

Sommige projectmatige vakken van de Master Honours Classes & Challenges zijn ook beschikbaar voor vergevorderde bachelorstudenten. In kleine interdisciplinaire teams ga je aan de slag met de uitdaging van een partnerorganisatie. 

Vereniging

Naast je studie zijn er nog een aantal andere leuke, leerzame  en uitdagende extra curriculaire activiteiten waar je aan kunt denken. Zo kun je lid worden van onze studievereniging B.I.L. of een studentenvereniging om meer ervaring te krijgen in bestuurswerkzaamheden of commissiewerk.

Je kunt er ook voor kiezen om extra (keuze)vakken te volgen of een relevante bijbaan te nemen of vrijwilligerswerk te doen bij bijvoorbeeld een politieke partij.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.